Reklam PR
10 Ara 2012 11:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:28

REKLAM MÜDÜRLÜĞÜNDE EN ÇOK HANGİ VASIFLAR ARANIYOR? İŞTE İPUÇLARI!

İşbulurum Kariyer ve İnsan Kaynakları platformu reklam ve pazarlama müdürü olmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

Reklam ve pazarlama müdürü ilanlarında en çok aranan vasıflardan yola çıkarak bu mesleğin kriterlerini belirleyen İşbulurum Kariyer ve İnsan Kaynakları Halkla İlişkiler Bölümü, bu alanda çalışmak isteyenlere rehber olabilecek nitelikte açıklamalarda bulundu.
Reklam ve pazarlama müdürü pozisyonunda çalışmak isteyenlerde aranan ilk şart üniversiteden mezun olmak. Bu pozisyonda çalışmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren gazetecilik, uluslararası ilişkiler, ekonomi, işletme, edebiyat gibi bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Erkek adayların askerlik görevlerini tamamlamış olması da en çok dikkat edilen kriterler arasında yer alıyor.
Tecrübe Şart
Reklam ve pazarlama müdürü pozisyonunda başvurunun olumlu değerlendirilmesinde en önemli şartlardan birisi de tecrübe. Firmalar bu pozisyonda görevlendirilecek personelin daha önce bu işi en az 1 ya da 2 yıl yapmış olması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca yoğun çalışma temposunu kaldırabilmek, satış odaklı düşünebilmek, insan ilişkilerinde başarı, disiplinlilik ve sistematik olmak gibi kriterler de adaylarda aranıyor.