Medya
27 Ara 2018 11:44 Son Güncelleme: 27 Ara 2018 12:27

Reklam ajansları tetikte! TV kanallarının sıradaki hamlesi ne?

2019 Ocak'ta TRT 1 dışında hiçbir televizyon kanalının dizilerini yayınlamayacağı iddia edildi.

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, ocak ayında TRT1 dışındaki diğer kanalların dizi yayınlamayacak olmasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"Umarım, ‘Ocak ayını reytingde birinci kanal olma’ sevdasıyla kanalı bile bile zarara sokma riskini almaz hiçbir yönetici" diyen Eyüboğlu, televizyon kanallarının yeni yılla birlikte yeni bir hamlenin de sinyallerini verdi.

Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm söyle:

TV KANALLARININ SIRADAKİ HAMLESİ 
Eğlence kanallarının yöneticileri ortaklaşa bir karar aldı. Ocak ayında hiçbir dizinin yeni bölümlerini yayınlamayacak.  
Neden mi?  
Ocak, televizyonlarda en az reklamın olduğu ay. Yeni bölüm yayınlayıp, reytingde gün birinci çıkan kanallar bile reklamların azalması yüzünden zarar ediyordu. Nihayet bu yanlıştan dönüldü.  
TV yöneticileri arasından eylem kırıcı çıkar da bu ilke kararını bozar mı?  
Bekleyip, göreceğiz.  
Umarım, ‘Ocak ayını reytingde birinci kanal olma’ sevdasıyla kanalı bile bile zarara sokma riskini almaz hiçbir yönetici.  
TV kanalları bu kararla ocak ayını zararla geçirmese bile sonraki aylarda da aynı risk söz konusu. Çünkü reklam ücretleri çok düşük Türkiye’de.  
O nedenle kanallar reklam fiyatlarını da yükseltmek durumunda.  
Yöneticilerin birlik olup, reklam ücretlerini aynı oranda yükseltmeleri yasak. Ancak gelinen noktada bütün kanallar mecbur buna... 
O yüzden reklam verenler de taşın altına elini koymalı. Aldığım bilgiler, televizyon kanallarının yeni yılla birlikte reklam tarifelerinde, döviz kurlarındaki dalgalanmaları ve enflasyonu dikkate alarak ciddi bir fiyat ayarlaması yapacağı yönünde. Girdikleri konkurlarda kanallardan izin almadan fiyat kırarak ihale alan ajanslar, bakalım bu reklam ücretlerine yapılacak zammı nasıl karşılayacak?