Gündem
26 Oca 2023 11:32 Son Güncelleme: 26 Oca 2023 12:19

Rekabet Kurulu’ndan Vestel’e soruşturma

Rekabet Kurulu'nun Vestel'e soruşturma açmama kararını, İdare Mahkemesi iptal etti. Kurul, Türkiye pazarından çıkmakta olan Whirlpool'un yetkili servis hizmetlerini gizli anlaşma ile Vestel'e devrettiği iddiasıyla ilgili soruşturma açtı.

Rekabet Kurulu, Türkiye pazarından çıkmakta olan Whirlpool Ev Aletleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ile Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yetkili servis hizmetlerini gizli bir anlaşma ile Vestel Ticaret A.Ş.'ye devrettiği iddiasını, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi'nin kararı üzerine yeniden değerlendirdi.

Daha önce bahse konu şikâyet nedeniyle yapılan ön araştırmada, dosya konusu iddialara yönelik olarak 4054 sayılı Kanun'un 41. maddesi uyarınca soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verilmişti. Sonrasında bu karar, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi tarafından iptal edildi.

Dosyada yer alan bilgi ve belgeleri, 5 Ocak 2023 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, söz konusu mahkeme kararının gereğini yerine getirerek, Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Vestel Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.