Gündem
30 Mayıs 2013 12:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

REKABET KURULU'NDAN STAR GAZETESİ İÇİN FLAŞ KARAR!

Rekabet Kurulu'nun 29 Mayıs tarihli Kurul kararları yayımlandı.

Rekabet Kurulu, Star Medya Ajans A.Ş., Star Medya Yayıncılık A.Ş., Star Matbaacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Dinamik Radyo Televizyon A.Ş.’nin yüzde 50 oranında hissesinin Socar Turkey Medya A.Ş. tarafından devralınması işlemine ve Dell Inc’nin tam kontrolünün Michael Dell tarafından devralınması işlemine de izin verdi.

24 NİSAN'DA SATIŞ TAMAMLANMIŞTI

Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi Socar arasında bir süredir devam eden satış görüşmeleri, 24 Nisan günü anlaşma ile sonuçlanmıştı.Şirket kaynakları iki tarafın satın alma konusunda el sıkıştığını açıklamıştı.

Socar Uluslararası Yatırımlar Sorumlusu ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev,"Taraflarla razılaştık. 1 hafta önce Rekabet Kurumu'na başvurduk. Rekabet Kurumu'nun onayının ardından işimizi hayata geçireceğiz" demişti.
 
SOCAR BÜYÜK ORTAK
 
Elde edinilen bilgiye göre, Star Medya Grubu'nda yeni ortaklar Socar ve Fettah Tamince olacak. Socar en az yüzde 50 hissenin sahibi olmak istiyor.
 
Star Medya Grubu, Fettah Tamince ve Tevhit Karakaya ortaklığına ait. Grubun bünyesinde Star Gazetesi ve Kanal 24 Televizyonu bulunuyor.
 
Rixos'un da patronu olan Tamince, Star hisselerini 2009 yılında Ethem Sancak'tan devralmıştı.
 
İKİNCİ KEZ SATILDI
 
Star Gazetesi 1999 yılında Uzan Ailesi tarafından kurulmuştu. Uzanlar'ın İmar Bankası kaynaklı borçları nedeniyle 2004 yılında TMSF'ye geçen Star Gazetesi, 2006 yılında Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa'ya 8 milyon dolar karşılığında satılmıştı.

İLK ÖNCE TAMİNCE AÇIKLAMIŞTI
Rixos Otellerinin patronu ve Star Medya Grubu'nun ortağı Fettah Tamince, Socar ile  satış için masaya oturduklarını ve görüşmelere başladıklarını açıklamıştı.
 
Aradan geçen sürede yapılan görüşmelerde her iki tarafın da satış konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Fiyat konusunda ise herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.
 
STAR GAZETESİ VE 24 TV
 
Star Medya Grubu Fettah Tamince ve Tevhit Karakaya ortaklığına ait. Grubun bünyesinde Star Gazetesi ve Kanal 24 Televizyonu bulunuyor.
 
Rixos'un da patronu olan Tamince, Star hisselerini 2009 yılında Ethem Sancak'tan devralmıştı.
 
SOCAR TURKEY MEDIA AZERBAYCAN'DA ATV'Yİ SATIN ALDI
 
Yeni kurulan medya şirketinin Socar Turkey Medya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev. Şirketin tek sahibi ise Azerbeycan devlerine sahip olan Socar Turkey Enerji. Socar medyada bugün bir atılım yaptı. Grup Azerbaycan'ın devlet kanalı "Azad Azerbaycan"ı satın aldı. Kanalın kısa adı "ATV". Socar, Azerbaycan'daki bu kanalın ismini "CBC" (Caspian Broadcasting Company) olarak değiştirmeyi planlıyor.
 
Bu arada Socar'ın Türkiye'de geçtiğimiz hafta kurduğu bir şirket daha var. Şirketin ismi Azoil, iş konusu ise mağazalarda benzin, mazot, dizel, biodizel, LPG, CNG perakende ticareti yapmak. Yani aslında akaryakıt istasyonları açmak. Şirket Ocak ayında EPDK'dan aldığı akaryakıt dağıtım lisansının ardından Gürmen Grubu'nun Başkanı Remzi Gür ile akaryakıt dağıtım alanında ortak çalışacağı 3 şirket kurmuştu.

SIRADA AKARYAKIT İSTASYONLARI VAR

Türkiye'deki faaliyetlerine 2008 yılı Mayıs ayında başlayan Socar'ın yine Türkiye'de agresif bir büyüme içinde olmak istediği biliniyor. Şirketin hedefleri içinde beş yıl içinde 15 milyar dolar ciro ile Türkiye'nin üç büyük holdinginden biri olmak var. Ayrıca Socar'ın 2023 hedefi ise yılına kadar Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonu'nu tamamlayarak Türkiye'nin en büyük üretim gücü haline gelmek var.