Gündem
06 Oca 2017 10:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:21

Reina'daki "Noel baba"nın kim olduğu ortaya çıktı

Reina'nın idare müdürü Işık Görmek, Noel Baba kıyafetli kişinin Reina bir çalışanı olduğunu söyledi.

İstanbul Ortaköy'de Reina gece kulübüne yönelik düzenlenen terör saldırısında Noel Baba kılığına girmiş bir teröristin saldırıyı gerçekleştirdiği konuşulmuştu. Reina'nın idare müdürü Işık Görmek, Noel Baba kıyafetli kişinin Reina bir çalışanı olduğunu söyledi.

‘NOEL BABA ARKADAŞIMIZ’

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre Işık Görmek, “Terörist Noel Baba kıyafetliydi” iddialarını ise şöyle aydınlattı: “İçeride Noel Baba kıyafetli birini gördüm. Bir süre göz göze geldik. Çok ses olduğu için konuşamadık. Bana sadece ‘Nasıl?’ diye sordu. Daha sonra bu kişinin servis elemanı arkadaşımız olduğunu öğrendik. İçerideki müşteriler için yapılan bir şirinlikti.”

YARALI KURTULDU

İstanbul Ortaköy’deki Reina’da 15 yıldır idare müdürü olarak çalışan Işık Görmek, Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısında yanına çalışmaya gelen iki yeğeninden Yunus Görmek’i kaybederken, diğer yeğeni Mustafa Korkmaz’la birlikte katliamdan hafif yaralı olarak kurtuldu.

10 KİŞİLİK GRUPLA ÇIKTI

Öte yandan, Reina’ya gelen teröristin, çevredeki polisler ve Özel Harekât ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından, dışarıya çıkan ilk grubun arasına karıştığı öğrenildi.

Çantasını ve silahını atıp üzerindeki montu çıkaran terörist, eğlence mekânından dışarıya çıkmaya çalışan ilk 10 kişilik grubun arasına karıştı.

Habere göre, saldırıdan kurtulan müşterilerden biri gibi davrandığı anlaşılan terörist, güvenlik güçlerini yanıltmak için “Mutfakta rehineler var” diyerek hedef şaşırttı. O anda üzerinde gömlek olduğu anlaşılan terörist, Özel Harekât polisi tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

‘TESLİM OL’ ÇAĞRISI

Teröristin içeride olduğunu düşünen Özel Harekât ekipleri, ‘Teslim ol’ çağrısında bulunarak içeriye girdi. Kargaşadan yararlanan terörist, iki ayrı taksi değiştirerek olay yerinden kaçmayı başardı ve geldiği Zeytinburnu’na geri döndü. Saldırganın, katliamı gerçekleştirdiği mekânda hareket halindeyken kıyafetini çıkardığı, Kalaşnikof silah, çanta ve montun ayrı yerlere atıldığı anlaşıldı.