Magazin
13 Ara 2016 13:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Reha Muhtar ve Deniz Uğur'un velayet savaşı

Oyuncu Deniz Uğur ile Gazeteci Reha Muhtar 7 yaşındaki ikiz çocukları için mahkemede karşı karşıya geldi.

Çocuklarının velayetini anne Uğur’a vermek istemeyen Reha Muhtar duruşma çıkışı, “Çocuklarım doğduğu andan itibaren benimle birlikteler. Onlara hem annelik hem babalık yaptım” dedi. Deniz Uğur ise, “Bir anne olarak çocuklarıma zarar vermemek için susmayı tercih ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Reha Muhtar, ikizlerinin annesi Deniz Uğur 2010 yılında ayrılırken bir protokol imzalamıştı. Protokol gereği ikizler Mina Deniz ve Poyraz Deniz’in velayeti 18 yaşına kadar babaları Reha Muhtar da kalacaktı. Ayrıca protokolde anne Deniz Uğur’un çocuklarını istediği zaman Muhtar’ın yalısında görebileceği hatta yalıda iki gün kalabileceği maddesi de yer almıştı.

DAVAYA GİZLİLİK KARARI

Geçtiğimiz aylarda oyuncu Deniz Uğur bu protokole itiraz etmiş ve çocuklarının yanında kalmasını istemişti. İstanbul Aile Mahkemesi’nde açılan velayet davasına Uğur avukatı Abidin Şahin ile Muhtar da avukatı Rezzan Epözdemir ile birlikte katıldı. Uğur’un avukatı Abidin Şahin’in isteği üzerine mahkeme davanın gizli görülmesine karar verdi.

MUHTAR, “HEM ANNELİK HEM BABALIK YAPTIM”

Davayı karara bağlamayan mahkeme eksiklerin giderilmesi için davayı erteledi. Duruşma çıkışında Reha Muhtar gazetecilere, “Çocuklarım doğduğu andan itibaren benimle birlikteler. Onlara hem annelik hem babalık yaptım. Çocuklar şu an 3 gün annede 4 gün ben de kalıyorlar. Ben bunun devam etmesini istiyorum” dedi. Deniz Uğur ise, çocukları için konuşmayacağını belirterek, “Bir anne olarak çocuklarıma zarar vermemek için susmayı tercih ediyorum” ifadelerini kullandı.