Gündem
29 Ağu 2013 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

RECEP İVEDİK'TEN ÇOK TARTIŞILACAK ABD TWEET'İ!

Ünlü oyuncu Şahan Gökbahar, ABD'nin Suriye'ye düzenlenmesi beklenen operasyona gönderme yaptı..

Ünlü oyuncu Şahan Gökbahar, ABD’nin Suriye’ye düzenlenmesi beklenen operasyonun "insanlıkla" ilgili değil "dünyalıkla" ilgili olduğunu belirterek, Türkiye’nin savaştan uzak durması gerektiğini savundu.
 
Duygu ve düşüncelerini Twitter üzerinden açıklayan Gökbakar, "Halkına zulüm eden katil Esad’ı durdurmak için kendi halkımızı tehlikeye sokacak hiçbir şeye kalkışmamak lazım. Suriye ve Mısır’da masum çocukların ve insanların ölmesi tabi ki sessiz kalınacak bir şey değil. Ancak bu kadar fiziken dahil olmak yanlış bence. Savaşın her türlüsü kötü ve çirkindir. Fikirlerimi söylerken mesleğimin bir önem taşıdığını düşünmüyorum. Fikirlerin mesleği olmaz.
 
O ülkelerde Müslümanları yine Müslümanlar öldürüyor. Yani, kimi kimden savunacak. Olay Müslümanların ölümüyse savaş çıkınca da Müslüman ölecek. Üzüldüğün şey ise saf, temiz, vicdanlı insanların, politikalar uğruna nasıl birer savaş çığırtkanı olduğunu görmek. Savaş kötüdür. Şimdi müdahalesinden medet umulan Batı ülkelerinde 1-2 ay evvel Türk Baharı diye 6 saat canlı yayın yapılıyordu. Gezi olaylarında unutmayın! Müslümanlar Müslümanları öldürüyor yıllardır Orta Doğu’da mezhep yüzünden vs. Şimdi Hristiyanlar bombalayacak kan duracak öyle mi? Yıl 2013 hala çözüm savaşsa vay bu insanlığın haline. Savaş kötüdür. Dünya liderleri birleşip "gizli hedef" veya "risk" oynuyor gibi. Kimsenin "insanlık" ile bir isi yok.
 
Herkes "dünyalık" peşinde. Savaş kötüdür! İsrail Filistin’de misket bombası kullanıp çocukları öldürürken niye batılı güçler müdahale müdahale etmiyor? Yani bırakın bu isleri? BM nerede. Mısır’da din adamları fetva veriyor ’göstericileri öldürmek caizdir’ diye. Al sana Müslüman. Batı ülkeleri de destekliyor darbeyi. Al sana Batı. Kimyasal olayı müdahalenin tek şartı zaten. Irak’ta vardı! Libya’da Afganlarda ! Şimdi Suriye’de ama Filistin’de yok. Yani abi tek ve son cümlem sudur. Allah bizim güzel ülkemizi ve yürekli insanlarımızı savaşın en ufağından bile uzak tutsun. Savaş kötüdür" dedi.