Spor
25 Ara 2023 19:31 Son Güncelleme: 25 Ara 2023 19:35

Real Madrid Arda Güler için kararını verecek

Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle henüz Real Madrid'le sahaya çıkamayan ve İspanyol taraftarların kendisinden oldukça büyük beklentileri bulunan milli futbolcu Arda Güler için İspanya La Liga ekipleri Eflatun-beyazlı kulübün kapısında adeta sıraya girmiş durumda...

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den İspanya La Liga'nın dev ekibi Real Madrid'e transfer olan ve bir anda tüm dünyanın dikkatini çeken milli futbolcu Arda Güler peş peşe yaşadığı talihsiz sakatlıklardan dolayı yeni takımında henüz sahaya çıkamadı.

Sakatlığını tamamen atlatan ve fiziksel olarak da güçlendiği görülen 18 yaşındaki yıldızın 2024 yılında takıma katılması ve forma rekabetine girmesi bekleniyor.

Bu sezon sakatlıklardan dolayı yüzü gülmeyen ve Vinicius Junior, Eder Militao, David Alaba, Thibaut Courtois gibi takımın önemli isimlerini sakatlığa kurban veren Real Madrid'de Arda Güler'in takıma dönüp rotasyonu genişleteceği gün de sabırsızlıkla bekleniyor.

İspanyol basınından Fichajes'te yer alan habere göre; La Liga ekipleri, Arda Güler'i sezonun geri kalanında kiralık olarak kadrosuna katmak için adeta Real Madrid'in kapısında sıraya girmiş durumda.

Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan ve sakatlıklardan dolayı sıkıntılar yaşayan Villarreal, Arda Güler'i renklerine katmak istiyor. Geçtiğimiz haftalarda takımın önemli isimlerini sakatlığa kurban veren ve devre arasında takımı güçlendirmek isteyen Sarı Denizaltılar orta saha transferi için düşünüyor.

Haberde Arda Güler'in yaratıcılığı ve gençliğinin Villarreal'in problemlerini çözmekte yardımcı olabileceği ve sezonun geri kalanında hem La Liga'da hem de UEFA Avrupa Ligi'nde takımın yeniden rekabetçi bir hale gelmesini sağlayabileceği belirtildi.

Arda Güler'i kadrosuna katmak isteyen bir diğer ekip ise Las Palmas. Kanarya Adaları temsilcisi, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde edebilmek için mücadele ediyor. Takımın önemli isimlerinden Jonathan Viera'nın ocak ayında ayrılacak olmasından dolayı Las Palmas arayışlara başladı.

Arda Güler'in oyun vizyonu ve yetenekleriyle takım adına fırsat yaratmak için uygun bir isim olduğu belirtilirken Las Palmas'ın Avrupa hayallerini gerçekleştirebilmesi için mükemmel bir transfer olabileceği belirtildi.

Bu sezon La Liga'da zor günler geçiren ve kümede kalma mücadelesi veren Celta Vigo da alt sıralardan kurtulmak için çıkış yolu arayan ekiplerden. Galiçya ekibinin kötü gidişatı değiştirmek için hızlı ve etkili bir çözüme ihtiyacı olduğu belirtildi.

Arda Güler'in saha içerisinde pek çok farklı pozisyonda forma giyebiliyor olmasının takımın La Liga'da kalması için gerekli kaliteyi takıma sağlayabileceği ifade edildi.