Televizyon
17 Oca 2012 16:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

RAUF DENKTAŞ ÖYLE BİR RÜŞVET İSTEDİ Kİ!..

Gazeteci Ardan Zentürk 24 canlı yayınında Rauf Denktaş'la ilgili bir anısını anlattı ve Denktaş için “İşte böyle bir adamdı” dedi. VİDEO

24 Haber Müdürü Murat Çiçek’in sunumuyla ekrana gelen Dünya Bülteni’nin bugünkü konuğu Olay Yeri programının yapımcısı, usta gazeteci Ardan Zentürk oldu.

Ardan Zentürk, ebediyete uğurlanan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la yaşanan bir anısını canlı yayında paylaştı. Murat Çiçek’e Rauf Denktaş’ın bir gün kendisinden bir rüşvet istediğini ve bunu duyunca yaşadığı şoku ve sonrasını anlattı.

Ardan Zentürk, Denktaş’la ilgili rüşvet anısını şöyle anlattı; “Yıl 1994. Ben Star Televizyonu’nun Genel Yayın Yönetmeni idim. Sayın Rauf Denktaş’la bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşi bitince kamera ekipleri toparlandı çıkarken bana kalmamı söyledi. Ben de “Buyurun Sayın Cumhurbaşkanım” dedim. Bana “Hayırlı olsun GSM ihalesini patronlarınız aldı. Ben de rüşvetimi isterim” dedi. Bir anda çok heyecanlandım. Baba gibi sevdiğim adam bana rüşvetten bahsediyor. Düşmemek için masaya tutundum. “Dur heyecanlanma, bayılacaksın, ben şaka yapıyorum” dedi. “Buyurun efendim, nedir?” dedim. “Bak Ardan siz Kral TV adında bir televizyon kurdunuz. Çok güzel yayın yapıyorsunuz, o yayın bizim orada yok. Bizim Türk gençleri Rum müzikleriyle eğleniyorlarmış. Ben bundan rahatsızım. Patronlarına söyle o yayını en güçlü şekilde istiyorum, öyle güçlü olsun ki Rum gençleri 1 yıl içerisinde bizim müziklerimizle eğlensin” dedi. Ben de istediğiniz rüşvet bu olsun dedim. 1 Hafta içerisinde öyle güçlü bir verici koyduk ki yayına başlayınca Rum televizyonları ayağa kalktı, frekanslarını bozmuşuz. Aradan 6 aydan geçti bir sempozyum için Kıbrıs’a gittik. Yanına çağırdı “Gel seni öpeyim, operasyon tamam. Raporlar geldi Rumların diskolarında Tarkan çalıyormuş” dedi.  İşte her fırsatta kendi tarafı için böyle bir değeri ortaya koyan, mücadele adamıydı.

İŞTE O VİDEO...