Gündem
14 Ağu 2012 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

RATING İDDİANAMESİ BU HAFTA BİTİYOR

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen reyting soruşturmasının hazırlık aşamasının sona yaklaşıldığı öğrenildi.

Savcılığın reyting ölçümlerinde denek listelerinin internette dolaşması ve TNS şirketinin bir çalışanın denek listelerini çaldığı yönünde ortaya çıkan iddialar sonucu hazırladığı iddianamenin bu hafta içerisinde bitirileceği öğrenildi.
2011 yılının Aralık ayında denek listelerinin ünlü yapım firmalarına maille gönderildiğinin ortaya çıkmasından sonra başlatılan soruşturma sonrasında Televizyon İzleme Araştırmaları AŞ (TİAK), AGB şirketin sözleşmesini feshederek TNS şirketiyle reyting ölçümünde anlaşmıştı.

TİAK, konuyla ilgili "sağlıklı" bir denetim yapılması için de Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni denetçi olarak görevlendirmişti.

Reyting ölçümleri için yeni denekler belirleyen TNS şirketinin, denek listesini eski çalışanının bilgisayarından çıkması ve denetçi olarak görevlendirilen MÜ İletişim Fakültesi'nin ölçüm sistemindeki yanlışlıklardan dolayı denetçilikten çekilmesi sonrası yeni skandallar ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan skandallardan sonra Mayıs alında başlaması gereken reyting ölçümleri Eylül ayına ertelendi.

Alınan bilgiye göre TİAK reyting ölçümlerinin daha fazla gecikmemesi için Marmara Üniversitesi yerine yeni bir üniversiteyle anlaşarak reyting ölçümlerini başlatacak.

Bu durumun konuyla ilgili soruşturma devam ettiği için TİAK ve yeni denetçi üniversite hocalarına sorun teşkil edeceği belirtiliyor.