Kültür Sanat
27 Şub 2024 10:00 Son Güncelleme: 27 Şub 2024 12:41

'Rasim Öztekin'i Anma Gecesi' düzenlenecek!

8 Mart'ta, Rasim Öztekin'in anısına özel bir etkinlik düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Beylikdüzü Rasim Öztekin Sahnesi'nde gerçekleşecek olan etkinlik, ünlü oyuncuya adanan sahnede özel bir anma törenine ev sahipliği yapacak. Gece boyunca elde edilen gelir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Rasim Öztekin Tiyatro Bursu'na bağışlanacak.

Seksenler dizisinde birlikte rol alan İlker Ayrık ve Özlem Türkad'ın sunumuyla gerçekleşecek olan etkinlik, Rasim Öztekin'in 41 yıllık sanat yolculuğunu belgeleyen bir belgeselin gösterimiyle başlayacak. Tiyatro eğitimi alan öğrenciler ve ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel'in katılımıyla, Öztekin'in sanat ve bursunun önemi üzerine konuşmalar gerçekleştirilecek.

Gecenin konser bölümünde, Seksenler dizisindeki rol arkadaşları Rasim Öztekin'i Seksenler şarkılarıyla anacaklar. Burcu Güven, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Ayşe Tolga, İlker Ayrık, Berat Yenilmez, Ceyhun Fersoy, Begüm Öner, Onur Dilber ve Hakan Bulut gibi isimler, Rasim ağabeyleri ve ÇYDD Rasim Öztekin Tiyatro Bursu öğrencileri için 80'ler şarkılarını seslendirecekler.

Özel gecede, Seksenler ekibinin gönüllü olarak yer aldığı ve Biletinial firmasının ÇYDD Rasim Öztekin Tiyatro Bursu'na destek amacıyla seyircilerden komisyon ücreti almayacağı belirtiliyor. Bugüne kadar 4 yıllık tiyatro bursu alan öğrenci sayısı 10'a ulaşmış durumda. Bu sayede, Rasim'in ruhu ÇYDD Rasim Öztekin Tiyatro Bursu'yla eğitim gören gençler aracılığıyla tiyatro sahnelerinde yaşamaya devam ediyor.

Gecenin biletlerine bu linkten ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER
#rasim öztekin