Gündem
13 Haz 2019 11:11 Son Güncelleme: 13 Haz 2019 12:42

Rasim Ozan Kütahyalı hakkında flaş karar!

Bir televizyon programında Boşnaklar için söylediği sözler üzerine “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan hakkında dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, daha önce hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan Rasim Ozan Kütahyalı mazeret sunarak katılmadı. 9 günlük raporu mahkemeye sunan sanık Kütahyalı'nın Avukatı, müvekkili hakkında bir önceki duruşmada çıkarılan zorla getirme kararının tebliğ edilmediğini ve bu nedenle yakalama kararı çıkarılmaması gerektiğini savundu.

 “DAVAYI UZATMAK İSTİYOR”

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları da sanık Kütahyalı'nın davayı uzatmak içim duruşmalara gelmediğini belirterek yurtdışında tatil yaptığına dair fotoğrafların basına yansıdığını söyledi.

Sanık Kütahyalı'nın Avukatı bu sözlere itiraz ederek, “Mahkemeye sunduğum sağlık raporu gerçeği yansıtmaktadır. Müvekkilimin tatil yaptığının söylenmesi ispatlanmalıdır” dedi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Mahkeme heyeti, “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan hakkında dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.