Medya
23 Mar 2015 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Rasim Ozan Kütahyalı Bülent Arınç'la ilgili bir tek onun köşe yazısını övdü!

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bugünkü köşe yazısında; 21 Mart'ta yapılan Nevruz kutlamalarına, Öcalan'ın mektubuna ve Bülent Arınç'ın açıklamalarına yer verdi.

Kütahyalı, A Haber'in Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili güzel bir haber yaptığını vurgularken konu hakkındaki en isabetli köşe yazısını da Milliyet gazetesinde yazan eşi Nagehan Alçı'nın yazdığını ifade etti ve Alçı'nın yazısı köşesinde yayınladı.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısı şöyle:

21 Mart günü Nevruz sevincini yaşarken aniden gelen Bülent Arınç'ın açıklamasıyla ilgili aHaber'in Gece Ajansı'nda derlediği haber çok haklıydı.
Bu 6 dakikalık video dün Sabah TV tarafından internette de yayınlandı. Herkese izlemesini tavsiye ederim.
Gazete köşelerinde bu konudaki tek isabetli yorumu da dün Milliyet'te Nagehan Alçı yapmış:
"...Abdullah Öcalan'ın mektubu gümbür gümbür okunabiliyorsa, şehitler artık acı bir anı olarak tarih sayfasına kalkmışsa, PKK'nın silah bırakma kongresi için net bir çağrı yapılıyorsa, bütün Diyarbakır artık barıştan konuşuyor ve Türkiye'nin yüzde 70'i bu fotoğrafı alkışlıyorsa bunlar esasen Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ve cesareti sayesindedir! Kimse kusura bakmasın...
Erdoğan ve hükümetinin her türlü saldırıya rağmen dik duruşu olmasa, Oslo'dan başlayarak her türlü provokasyona inat devam iradesi bulunmasa, PKK ve onun Meclis'teki temsilcisi hariç tek bir siyasi destek olmadığı halde kolaya kaçıp yan çizeceğine zoru seçip yürümeyi sürdürme inancı barındırmasa bu günleri görebilir miydik?
Çözüm süreci bahane edilerek defalarca alaşağı edilmeye çalışıldı Erdoğan. 7 Şubat hadisesi bunun en net örneğiydi. Siz bunları bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz Bülent Bey!
O nedenle tam da Öcalan'ın mektubu okunduktan sonra yaptığınız açıklama için biraz bekleyemediniz mi? Adeta mektubun sevincini kursağımızda bırakmak istercesine, üstelik mektubu da gölgeleyen, sanki Cumhurbaşkanı'nın dünkü açıklamaları 3 gün önce teslim edilmiş mektubu değiştirmiş havası yaratmak doğru muydu? Olmadı...
Tayyip Erdoğan'a büyük haksızlık oldu!"