Medya
24 Eyl 2013 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

RASİM OZAN, AHMET HAKAN- MEHMET BARLAS POLEMİĞİNE ORTADAN DALDI!

Ahmet Hakan ile Mehmet Barlas arasındaki polemiğe Salih Tuna'dan sonra Rasim Ozan Kütahyalı da dahil oldu.

Hakan'ın Barlas'a yönelttiği Kenan Evren'in evinizde ne işi vardı sorusuna yanıt veren Rasim Ozan Barlas'ın cunta yönetimiyle tümüyle iyi nieyetli şekilde içli dışlı olduğunu ve bu sayede çok sayıda aydını hapse girmekten kurtadığını yazdı.

Sabah gazetesindeki köşesinde isim vermeden Ahmet Hakan'ı eleştiren Rasim Ozan "Barlas'ı sevmeyebilirsiniz ama bu tarihsel gerçekleri reddetmek insafsızlıktır, adaletsizliktir." dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısının ilgili bölümü:

12 Eylül yönetimi hukuksuz şekilde bir yazarı içeri aldığında, işkencehaneye götürmek istediğinde Barlas hemen telefona sarılır, ilgili emniyet müdürü, savcı, bölge komutanı kim varsa arar, ulaşamazsa bizzat mekânlarına gider ve içeri alınan o kişiyi kurtarmak için elinden ne gelirse yapardı. Bunun onlarca örneği var. Gerekirse Barlas'ın işkenceden ve zulümden kurtardığı yazarları isim isim de sayarım. Onun 12 Eylül yönetimindekilerle ilişkilerinin sağlam olması hem başyazarlığını yaptığı Milliyet'in hem de başka birçok gazetenin kapanmasını defalarca engelledi. Bunu artık onu sevmeyen birçok kişi de açıkça söylemek zorunda kalıyor.

Evet, Barlas da tıpkı Schindler gibi devrin yönetimiyle arasını iyi tuttu, zaman zaman taktiksel amaçlı yazılar da yazdı ama o taktiksel yazıyla kazandığı krediyi başka bir arkadaşının, yazarın, aydının hayatını kurtarmak için kullandı.

Barlas'ı sevmeyebilirsiniz ama bu tarihsel gerçekleri reddetmek insafsızlıktır, adaletsizliktir..