Sağlık
24 Eki 2022 11:02 Son Güncelleme: 24 Eki 2022 11:04

Rapor için para istediği öne sürülen doktor açığa alındı

İzmir'de, bir hekimin istirahat raporu için hastasından para istediği görüntülerin yayınlanmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı. Doktor açığa alındı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir hekimin, istirahat raporu için para istediğine ilişkin görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. 

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir hekimin istirahat raporu için para istediği görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine adı geçen hekim hakkında İl Sağlık Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, ilgili açığa alınmış ve eş zamanlı adli makamlara da konu hakkında bilgi verilmiştir. Sağlık camiası içerisinde etik olmayan, suç unsuru teşkil edecek her türlü davranışa ve olası eyleme karşı yaptırımlarımızın ve disiplin sürecinin işletileceği bilinmelidir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur."