Kültür Sanat
23 Eyl 2022 13:06 Son Güncelleme: 23 Eyl 2022 13:14

Rana Kara, Sezen Aksu’nun Aldatıldık’ını yeniden yorumladı!

Rana Kara, söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan Altatıldık adlı parçayı müzikseverler için yeniden yorumlandırdı.

Rana Kara, söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan Aldatıltık’ı Gürkan Kömürcü ile birlikte yeniden yorumladı.

Genç sanatçı, müzikseverlerin beğenisine sunduğu ilk teklisi ile ilgili heyecanını paylaştığı sosyal medya gönderisinde Gürkan Kömürcü ve sevenlerine teşekkürlerini iletmeyi de unutmadı:

“Bu süreçte, enerjime enerji kattığın için Gürkan Kömürcü teşekkür ederim. Hayatımın ilk teklisi senin ellerinden çıktığı için çok mutluyum.

Bu zamana kadar ben olma yolumda beni hırslandırdığınız için; beni tanıyan, tanıdığını düşünen, beni seven, sevmeyen herkese de teşekkür ederim. Paylaşımlarınız, yorumlarınız, desteğiniz çok değerli. Merak ve heyecanla bekliyorum.”

Parça, tüm dijital müzik platformlarında müzikseverlerin beğenisine sunuldu. 

RANA KARA KİMDİR?

Keman ve piyano enstrümanlarını çalabilen Rana Kara, 14 yaşında Türkiye çapında bir Türk Sanat Müziği yarışmasında Türkiye 2’ncisi oldu. Bu başarısının ardından henüz 16 yaşında iken TRT Çok Sesli Korosu’na girdi.

Acapella müziğiyle tınlatmanın zevkine varan Kara, daha sonra Ars Nova, Konrul Vocal Ensemble korolara da girdi. Devamında ise kendi korosunu kuran müzisyen, 2 yıl boyunca Çanakkale’de MPT Koro adıyla dersler verdi ve etkinlikler düzenledi.

İstanbul’a geri döndüğünde Dicle Olcay’la tanışan Rana Kara, 6 ay boyunca sanatçının back vokalliğini yaptı. Şimdilerde Züleyha Ortak, Deniz Savcı, Didem Koçer gibi isimlerin vokalliğini yapmaya devam eden Kara, bir yandan Şan özel dersleri de veriyor.

Bakanlığa bağlı Akademi Koro adıyla bir proje üreten ve yakında proje ile birlikte konserler verecek olan isim, tüm bunların dışında Vokal Akademi Pop ve Caz Korosu’nda koristlik de yapıyor.

Rana Kara, sosyal medyada da oldukça aktif. Instagram hesabında doğaçlamalar, coverlar paylaşan Kara, sözü müziği kendime ait olan parçaları da müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rana Kara (@ranakaramusic)'in paylaştığı bir gönderi