Ramazan Pişkin'i hedef göstermişti! Hüseyin Çevik ilk kez konuştu

İstanbul Fatih'te 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin bıçaklanarak öldürülmüştü. Türkiye'nin konuştuğu olayda sosyal medyada paylaştığı videolarla tanınan Hüseyin Çevik'in Pişkin'i hedef gösterdiği iddia edilmişti. Olay sonrası Çevik'ten ilk açıklama geldi.

Ramazan Pişkin'i hedef göstermişti! Hüseyin Çevik ilk kez konuştu - Sayfa 1

Fatih'te 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin, işlettiği çay ocağında bıçaklamıştı. Hastaneye kaldırılan Pişkin hayatını kaybetmişti.

16
Ramazan Pişkin'i hedef göstermişti! Hüseyin Çevik ilk kez konuştu - Sayfa 2

TUTUKLANDI

Olay Türkiye'de gündem olurken Pişkin'i bıçaklayarak öldüren Erkan B. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından saldırgan tutuklandı.

26
Ramazan Pişkin'i hedef göstermişti! Hüseyin Çevik ilk kez konuştu - Sayfa 3

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Herhangi bir dini grupla, cemaatle bağlantısı olmadığını ifade eden saldırgan, "Ramazan Pişkin’i tanımıyorum, ben kendisini ‘Saboor Muradı’ isimli Afgan uyruklu kişi zannettim. 2017- 2021 yılları arasında cinsel istismara da uğradım. Sadece aileme anlattım. Vefat eden Pişkin’i Saboor Muradı olduğunu bilerek yaralamak amacıyla yanına gittim. Önce kendisine taş attım, taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkardım ve karın bölgesine 2-3 defa sapladım" demişti.

36
Ramazan Pişkin'i hedef göstermişti! Hüseyin Çevik ilk kez konuştu - Sayfa 4

HEDEF GÖSTERDİ İDDİASI

Sosyal medyada yaptığı açıklamalarla gündem olan Hüseyin Çevik'in bir videosunda Pişkin'i hedef gösterdiği iddia edilmişti. Yaşananlar sonrasında Çevik yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

46