Gündem
14 Nis 2023 21:41 Son Güncelleme: 14 Nis 2023 21:43

Ramazan Bayramı öncesi çalışanlara yüzde 85 zam yapıldı

Tunceli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile toplam 63 çalışanın maaşına yüzde 85 zam yapıldı. Zam kararı ile işçiler bayramdan önce bayram etti.

Tunceli Belediyesi'nde 63 çalışanın maaşlarına yüzde 85 oranında zam yapıldı. Belediyede sözleşmeli çalışanların çalışma saatlerinin de düşürülmesi yönünde çalışma yapılıyor.

Tunceli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile 63 çalışanın maaşına yüzde 85 oranında zam yapıldı. Sözleşme ile çalışanların çalışma saatlerinin kademeli olarak önce 7, daha sonra da 6 saate düşürülmesi planlanıyor.

Tunceli Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan toplu sözleşmeyle 63 kadrolu çalışanın maaşına yüzde 85 zam yapıldı. Sözleşme ile 8 saat olan çalışma süresinin de ağustos ayı itibarıyla kademeli olarak 7 saate düşürülmesi karara bağlandı. Toplu sözleşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, personelin aldığı maaşın kendisine yetmemesi halinde verimli olamayacağını söyledi.

Çalışma saatinin 7-8 saatten fazla olması halinde verimli olunamayacağına vurgu yapan Maçoğlu, ''Çünkü yoruluyor, enerjisi tükeniyor. Bu halka hizmet etmenin yolu, işçinin sorumluluk bilincinin hizmet alanı sınırları içinde enerjisinin, motivasyonunun olmasını gerektirir. Bütün bunları düşündüğümüzde dünyadaki bilimsel araştırmalar ortalama 4 saat çalışan bir işçinin kendi yaşamını sürdürebilecek kadar emek ürettiğini gösteriyor'' dedi.