Gündem
18 Ağu 2014 16:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:35

Ramazan Akyürek Sabah'ın haberini yalanladı!

Eski İstihbarat Daire Başkanı Akyürek, hakkındaki haberle ilgili bir açıklama yayınladı.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, hakkında Sabah gazetesinin yaptığı yayınlara ilişkin avukatı Adnan Şeker aracılığı ile bir açıklama yaptı. Gazetede yer alan iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Akyürek, yayını hazırlayan kişilerle hukuki mücadelenin sürdürüleceğini belirtti.

Akyürek’in avukatı Adnan Şeker tarafından yapılan açıklamada, gazetenin 18 Ağustos 2014 tarihli nüshasında, manşetten verilen 'Pensilvanya’nın Kozmik İhaneti' ve 'Paralel Enerji Casusluğu' haberleri ile Akyürek hakkında verilen haberlerin tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu ifade edildi. Haberde Ramazan Akyürek’in, 'Gülen’in Has Adamı' ve 'Gülenist Polis Şefi' gibi ifadeler kullanılarak bir grupla irtibatlandırma yapılmak istendiğini belirten avukat Şeker, algı operasyonu yapılarak karalama kampanyası yürütüldüğünü kaydetti.

"HABERDE YER ALAN 4 İDDİA GERÇEK DIŞI"

Yayınlanan haberlerin Ramazan Akyürek ile alakalı olmadığı, gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğunu örneklerle açıklayan Şeker şöyle devam etti:

"EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve üyelerinin 2009 tarihinden sonra teknik ve fiziki takibe alındığı, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve ailesinin takip edildiği ileri sürülmüştür. Oysa müvekkilim Ramazan Akyürek, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı görevini 2009 yılında bırakmıştır. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın 2009 yılında dinlenildiği ve takibe alındığı ileri sürülmüştür. Mustafa Yılmaz Şubat 2014’te EPDK Başkanı olmuştur. Haberde belirtilen tarihte EPDK başkanı Mustafa Yılmaz değildir. 2009 tarihinde Mavi Akım, Şahdeniz ve Nabucco projelerinin gündemde olduğu dönemde, dinleme ve teknik takibe başlandığı iddia edilmiştir. Oysa Mavi Akım Projesinin 2000’lerin başında imzalandığı, Nabucco ve Şahdeniz projelerinin de 2011 ve 2012'de gündemde olduğu ve imzalandığı düşünüldüğünde haberin hayal mahsulü olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Yine ilgili haberde, Ramazan Akyürek hakkında bu konuya ilişkin açılan soruşturma bulunduğu, bu soruşturma kapsamında bilgi belgelere ulaşıldığı iddia edilmiştir. Oysa müvekkilim hakkında açılmış böyle bir soruşturma olmadığı gibi, haber ile ilgili hiçbir belgeye yer verilmemiştir. Haberi doğrular nitelikte somut bir delil, bilgi belge sunulmamış ve gösterilmemiştir. İddialar gerçek olmadığı için bir belge gösterilmesi de mümkün değildir"

Gazetede yer alan yayınlar ve yayını hazırlayan kişiler ile hukuk çerçevesinde mücadeleye devam edileceğini kaydeden Şeker, yayını yapanlar hakkında hukuki ve cezai takibat yapılacağı ve titizlikle takip edileceğini belirtti.