Gündem
19 Oca 2020 14:39 Son Güncelleme: 19 Oca 2020 14:46

Rahşan Ecevit'e son veda! Büyük aşkının yanına gömüldü!

Tedavi gördüğü hastanede cuma gün hayata gözlerini yuman eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı. Rahşan Ecevit, Devlet Mezarlığı’nda eşinin yanına gömüldü.

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) bir süredir tedavi gören eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucusu Rahşan Ecevit, cuma akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Ecevit için öğle namazının ardından Kocatepe Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

EŞİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Ecevit'in cenazesi, isteği üzerine 2006 yılında hayatını kaybeden eşi Bülent Ecevit'in kabrinin de bulunduğu Devlet Mezarlığı'na defnedildi.

 

ECEVİT'İN MEZARINA MEMLEKETİ ŞEBİNKARAHİSAR'DAN TOPRAK GÖNDERİLDİ

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucusu Rahşan Ecevit'in mezarına konulmak üzere, memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden toprak gönderildi.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün son yolculuğuna uğurlanacak Rahşan Ecevit'in cenazesine katılacaklarını söyledi.

İlçeden aldıkları toprağı, merhum Rahşan Ecevit'in mezarına bırakacaklarını belirten Yılancı, "Eniştemiz olarak gördüğümüz Bülent Ecevit'in mezarına da Şebinkarahisar'dan gönderilen toprak bırakılmıştı. Rahşan Hanım'ın çok sevdiği Şebinkarahisar'dan getirdiğimiz toprağı da mezarına koyacağız." dedi.

Yılancı, Şebinkarahisar halkının Rahşan Ecevit'i asla unutmayacağını ifade ederek kendisini her zaman saygı ve minnetle anacaklarını ifade etti.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde şu açıklamada bulundu:

Hepimiz derin üzüntü içerisindeyiz. Rahşan Hanım, siyaset dünyamıza eşiyle birlikte uzun bir mücadele süreci başlattılar.

Demokrasi açısından, hukuk açısından, liyakat açısından, siyasette temizlik açısından, dürüstlük açısından sadece Türkiye'ye değil tüm bölgeye, dünyaya örnek davranışlar sergilediler. Onların ifade ettiği, halkça düzeni bugün de arıyoruz, insanca bir yaşamı bugün de arıyoruz ve aramaya devam edeceğiz. Birlikte hapse girdiler. İşçilerin haklarını, yolsulların haklarını birlikte aradılar. Aramaya devam ediyoruz. Onların bıraktığı ilkeler bizim bugün için de sürdürmeye çalıştığımız ilkelerdir. Bu vesileyle ben, parlementoda vekili olan olmayan tüm milletvekillerine şükran borçluyum. Ortak hareket etme açısından, en azından bir acı karşısından toplumun, parlementonun birlikte olması bizim açımızdan da son derece değerlidir.