Polemik & Kulis
23 Kas 2019 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2019 12:52

Rahmi Turan'dan yeni 'Beştepe' açıklaması: "Pişman oldum"

Rahmi Turan Habertürk TV'de yayınlanan Enine Boyuna programına telefonla bağlanarak konuya ilişkin olarak yeni bir açıklamada bulundu.

Gazeteci ve Sözcü yazarı Rahmi Turan, kaynağından edindiği bilgiye göre CHP'li bir ismin Beştepe'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiasının dile getirdikten sonra, dün katıldığı Habertürk canlı yayınında bu ismin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Turan, ardından Habertürk TV'de yayınlanan Enine Boyuna programına telefonla bağlanarak konuya ilişkin olarak yeni bir açıklamada bulundu.

Turan, "Ben kaynağa güvendiğim için inandım ve yazdım ama hata yapmıştım, pişman oldum. Burada yanlış olan bir şey var. Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı haklıdır. Ben de bunu düzeltmek için gerekeni yapacağım, gazetemde yazacağım. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım" dedi.

Turan şunları kaydetti:

"Gazeteci kaynağını açıklar mı? Bana o ismin Muharrem İnce olduğu söylendi, ben de gazetemde bu iddiayı yazdım. Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben bu olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim. Aynı bilgiler Uğur Düdar'a da gitmiş, o yazmamış. Ben kaynağa güvendiğim için inandım ve yazdım ama hata yapmıştım, pişman oldum. Burada yanlış olan bir şey var. Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı haklıdır. Ben de bunu düzeltmek için gerekeni yapacağım, gazetemde yazacağım. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım."

Neler olmuştu?
Rahmi Turan 20 Kasım tarihli yazısında, bir kaynaktan edindiği bilgiye göre CHP'li bir ismin Beştepe'de Erdoğan ile görüştüğünü yazmıştı. Bu iddianın ortaya atılmasının ardından önce Cumhurbaşkanlığı'ndan ardından da CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan açıklama gelmişti. Cumhurbaşkanlığı iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Kılıçdaroğlu da, "Şaşırmadım, doğrudur. Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor" sözlerini sarf etmişti. Ardından Cumhurbaşkanı'ndan İzmir'de yaptığı konuşmasında konuya ilişkin açıklama gelmiş, "Külliye'de bir CHP'li ile görüşmüşüm. Ben! Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler. Böyle bir görüşme olmadı dediler. Ve bunu haber yapan gazeteci kayıp" diyerek CHP liderine rest çekmişti.

Muharrem İnce, Turan'ın ismi açıklamadan önce bir açıklama yapmış ve şunları kaydetmişti:

"CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP’ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır."

Gazeteci Turan, dün gece katıldığı televizyon programında merak edilen CHP'li ismin Muharrem İnce olduğu açıklamış, kaynağını gizli tutacağını ifade etmişti. Bunun üzerine CHP'li Muharrem İnce, kişisel sosyal medya hesabından şunları dile getirmişti:

"İddiaların benimle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur, olamaz. Bu bana, benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırıdır. Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve kaynağım dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız.

"Bu iş elbette sadece yargıyla sınırlı kalmayacaktır. Siyaseten bu operasyonun parçası olan ve Cumhurbaşkanlığı seçim akşamından bu yana şahsıma yönelik kampanya yürütenlerle de hesaplaşmamız kamuoyunun huzurunda devam edecektir."