Gündem
03 Ağu 2012 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

RAHMİ TURAN YEPYENİ BİR GAZETEYLE DÖNÜYOR!

Ünlü gazeteci Rahmi Turan, fark yaratacak bir gazete çıkarmak için hazırlıklarını sürdürüyor

Ünlü  gazeteci Rahmi Turan gazetelerin büyük tiraj kayıplarına uğramasının nedenlerini saptayıp ve bu boşluğun doldurulması için fark yaratacak bir gazete çıkarmayı planlıyor. Rahmi Turan, yeni gazete öncesi enerji depoladığı Bodrum’da gazeteci Olay Tan’a çarpıcı açıklamalar yaptı..

İCRAAT 45 GÜN SONRA BAŞLIYOR

Bunun yanı sıra deneyimli ve genç bir ekiple fark yaratacak bir gazete çıkarmak istiyor. Ünlü gazeteci Rahmi Turan yeni gazete için çalışmaların tam 45 gün sonra başlayacağını söyledi.

Yeni çıkacak gazete için icraat 45 gün sonra başlayacak ve Kasım ayı başında da piyasaya çıkması  planlanıyor.

Tiraj ustası gazeteci Rahmi Turan önümüzdeki yıl başta Hürriyet gazetesi olmak üzere iktidar destekcisi gazetelerin daha da tiraj kaybedeceklerini hesaplayarak halkın haber alma ihtiyacını karşılayacak bir gazete çıkarmayı düşünüyor.
 
İSMİ NE OLACAK

"Öğrendiğime göre saatte 80 bin baskı yapacak, 60-70 sayfa basabilecek büyük makineler getirildi. Matbaa kuruldu. Gazetenin merkezi Maslak’ta olacak." Rahmi Turan çıkaracağı gazeteyle ilgili patronla "prensipte anlaştık,yazılı bir protokol daha yok" diyor. Turan bu mevzuda :’Biz konuşarak anlaşmaya vardık. Daha sözleşme imzalamadık. Ama yüzde 90’ın üzerinde bir ihtimalle sözleşme imzalayacağız’.

Bir taraftan da ünlü gazeteci Rahmi Turan harıl harıl yeni çıkaracağı gazeteye isim arıyor.Türkçe lügattan 10 bin kelime arasından 80-100 isim buldu ama hepsinin sahipleri var.. Arayışlarını aralıksız sürdürüyor. Gazete halkın yanında olacağı için belki adını da ’Halk’ koyacak.

GAZETENİN SAHİBİ  KİM? 

Bodrum’da hem dinlenen hem de çıkaracağı gazeteyi kafasında planlayan usta gazeteci Rahmi Turan:’ Yeni patronumuz çok akıllı, bilgili bir insan. Kamuoyu öğrendiği zaman sürpriz olacak. Babıâli için gerçekten büyük kazanç olacak. Çünkü gerçekten bu işi çok seven birisi. Kasım ayı başı gibi çıkartmayı düşündüğümüz bir gazete var’.

Rahmi Turan, Ramazan Bayramın da İstanbul’a dönüyor. İstanbul’da döndükten sonra ilk işi gazetenin patronuyla biraraya gelip, tekrar her şeyi gözden geçirdikten sonra sözleşmeyi imzalayacak. Yüzde 10 ihtimalle koşullar oluşmamışsa bekleyecek ..

Röportajın tamamı olayhaber.com’da