Medya
22 Nis 2021 08:34 Son Güncelleme: 22 Nis 2021 10:37

Rahmi Turan ve Hıncal Uluç arasında site aidatı polemiği devam ediyor!

Sözcü yazarı Rahmi Turan ile Sabah yazarı Hıncal Uluç arasında Alkent sitesi polemiği devam ediyor. Rahmi Turan'ın ayda 1925 lira aidatı olduğu ortaya çıkan sitenin aidatlarına 3 yıldır zam yapmadığını yazması üzerine Hıncal Uluç gazetedeki köşesinden tepki göstermişti. Rahmi Turan'ın buna cevap vermesinin ardından son yazı Hıncal Uluç'tan geldi.

İki duayen gazeteci Rahmi Turan ve Hıncal Uluç köşe yazılarında birbirlerine göndermede bulunmuştu. Tartışmada son perde Hıncal Uluç'un bugün kaleme aldığı yazıyla devam ediyor.

Sitedeki hizmetlerde aksama olduğunu ve çalışanların işten çıkartıldığını iddia eden Hıncal Uluç'un Rahmi Turan'a yazdığı ifadeler şunlar:

Yarım asırlık meslektaş ve kardeşim, Alkent'te de komşum Rahmi Turan, aidatlardan üç kuruş tasarruf etmek için Alkent'i Alkent yapan değerlerin içine tüküren mevcut yönetime sahip çıkmaya devam ediyor.. Onlara muhalefet eden beni de eleştiriyor. Ama insan gibi. Olması gerektiği gibi.. Üslup böyel olunca tartışma mümkün oluyor zaten. Teşekkürler Rahmi.. Bir gün bahçeme gel, bir kahve içip eski günleri yâd edelim..

"Sevgili Rahmi!.

Bu yönetime sor ve cevapla bakalım.. İşe başladıklarında Alkent'te güvenlikçi, bahçıvan ve servis elemanı, maaşlı, gündelikçi, taşeron kaç kişi görev yapıyordu, bugün kaça indi?.

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) bu şubat rakamları açıkladı.. "İşsizlikte tırmanış var!."

Bugün ülkede kayıtlı 4, kayıtsız 10 milyon işsiz var. Başkan Edroğan "İşçi çıkarmayın" diye kaç defa konuştu. Ne kararlar alındı.. Ama örnek olmas ı gereken bir lüks site Alkent, işçi çıkardı, üç kuruş tasarruf çiin. Ne ortak, ne özel bahçelerimizde çiçek kalmadı. Çimler otluğa döndü. Güvenlik nerdeyse sıfır. Senin orda 150 kiloluk çelik kasayı söküp götürdüler.. Sakland.ı Kovid hastaları var, saklanıyor, niye..

Tamir için anında yardım gelirdi. Şimdi randevuyla 3 günde gelrise iyi..

Bu ülkenin bunca derdi varken, ben yaşadığım Alkent'le uğraşıyorum öyle mi?.

İstanbul bugün lüks siteler ve rezidans bloklarla dolu.. 18 miylonun cebi paralı olan hepsi buralarda yaşıyor.. Yani Alkent, aslında AB gurubu İstanbul demek..

Bu siteler ve rezidansların hepsi, tasarruf diye işçi çıkarırsa, ne olur İstanbul'un CD gurubu insanın hali ha, Rahmi, ne olur?.

Senin "tasarruf" diye tenezzül ettiğin para, CD'de bir ailenin aylık geçim parası..

Üç kuruş, senin benim cebimde kalsın diye, kovulanların aileleri açlıktan ölsün öyle mi?.

Bu Alkent'in, Etiler'in, Beşiktaş'ın, İstanbul'un, Türkiye'nin, Avrupa ve Asya'nın, dünyanın sorunu değil öyle mi?.

Ben Hıncal, kendime düşeni yaptım. Bu yönetimin kovduğu bahçıvan Gürsel Usta'ya iş verdim.

Gel bir benim bahçemi gör, bir de beraber tüm Alkent'i dolaşalım, öbür bahçelere ve ortak mal parklara bakalım. Farkı gör.. Bu yönetimin kimi, daha doğrusu kimleri kovduğunu gözlerinle gör ve anla, Sevgili Kardeşim.."