Gündem
11 Nis 2012 11:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:31

RAGIP ZARAKOLU CEZAEVİNDEN SEPET DOLUSU KİTAPLA ÇIKTI!

KCK davasında tahliye edilen Prof. Dr. Ragıp Zarakolu ve Muhsin Yenises, Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nden ayrıldı.

1 Kasım'da tutuklanarak cezaevine konulan Ragıp Zarakolu ile birlikte 15 kişi hakkında bugün tahliye kararı çıkmıştı. Tahliye kararının ardından, Kocaeli Kandıra F tipi Cezaevi'nde yatan Zarakolu ile Muhsin Yenises saat 21.00 sıralarında serbest bırakıldı. Cezaevinden çıkan Zarakolu'nu, eşi Katherıne Helle, oğlu Sinan Zarakol, avukatı Şennur Baybuga ve BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya karşıladı.

ANLAMADIM BEN BU İŞİ
Cezaevinin kapısının önünde gazetecilere açıklama yapan Ragıp Zarakolu, "Alınmam da bırakılmam da sürpriz oldu. Anlamadım ben bu işi yani ne alınırken ne bırakılırken iradem soruldu. Zatı şahaneler gereksiz görüyorlar bırakıyorlar. Gerekli görüyorlar alıyorlar." ifadelerini kullandı."

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
Zarakolu, cezaevinde bulunduğu süreçte Türkiye'deki siyasi rehinelerin durumunu yaşadığını belirterek, "Çok acı verdi. Sayısız gazeteci arkadaşımın hapis edilmesi, birlikte çalıştığım, 20 yıldır özgür gündemde yazıyorum. Orada 35 arkadaşım gözaltına alındı. Savunma hakkını temsil eden avukatlar alındı. Akademisyenler gözaltına alındı. Bunu kabul edilebilir bulmak gerçekten çok zor." diye konuştu.

İDDİALAR ÇOK SAÇMA
Zarakolu, siyaset akademilerine girerek örgüte yardımcı olduğu yönündeki iddialar hakkında şu ifadeleri kullandı: "Bu çok saçma bir iddia, siyaset akademileri dünyadaki bütün politik partilerin sahip olduğu kurumlardır. Yurtdışında ki siyaset akademilerde de ders verdim. Çeşitli kurumlarda ve Birleşmiş Milletler'de de ders verdim. İlk defa böyle bir olay yaşadım. Nasıl bir ayrımcılık olduğunu gösteriyor. Yani Kürtlerin parti hakkı kurma hakkı yok. Legal çalışma hakkı yok. Bunun için teşekkür ediyorum savcılara, belki içerisinde olduğumuz için kanıksadık. Ama bu sayede farkındalık oluştu. Bir yazarın böyle uyduruk gerekçelerle alınması herhalde anlam dışı."

GERÇEK BİR AKADEMİ
Ragıp Zarakolu, açıklamasında önünde bulunduğu F Tipi Cezaevi'ni göstererek, "Burası gerçek akademidir. Ben bırakıldığım için bir çeşit ayrımcılık hissediyorum. Arkadaşlarım için bir farkındalık oluşturmaya çalışacağım." diye konuştu.

Zarakolu cezaevinde çıkarken, yanına aldığı kitaplar arabanın bagajına konuldu. Zarakolu ve eşi arabayla cezaevinin önünden ayrılarak İstanbul'a hareket etti