Reklam PR
20 Mayıs 2014 22:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Radyo ve televizyonlara ne kadar reklam verildi?

Reklamcılar Derneği ve ZenithOptimedia tarafından hazırlanan 'Reklam Harcamaları Tahmini Raporu' açıklandı.

Reklamcılar Derneği ve ZenithOptimedia tarafından hazırlanan Reklam Harcamaları Tahmini Raporu’nda, 2000 yılından itibaren gerçekleşen harcamalar ile 2013 yılından itibaren 2016 yılına kadar dört yıllık bir dönemin tahmini reklam harcamalarına yer verildi. 
Söz konusu veriler, televizyon reklam harcamalarının toplam harcama içindeki oranının ortalama %56 düzeyinde, radyonun ise %2 düzeyinde gerçekleşeceğini içeriyor.
Rapor verilerinde, radyo ve televizyon reklam harcamalarının toplam reklam harcamaları içinde %58 oranında bir ağırlık kazanması ve bu ağırlığın önümüzdeki yıllarda istikrarlı bir seyir izlemesi öngörülüyor. 
Reklamcılar Derneği’nin 2013 yılı toplam reklam harcamalarına ilişkin tahmini raporunda ise, toplam reklam harcamaları içinde radyo ve televizyon harcamalarının ağırlığının %60 düzeyinde gerçekleşeceği belirtildi. 
Bu ağırlığın %57’sini televizyon, %3’ünü ise radyo reklam harcamalarının oluşturduğu ifade edildi. Reklamcılar Derneği 2013 yılı tahmini reklam harcamaları toplamının 5 milyar TL sınırını, radyo ve televizyon reklam harcamaları toplamının ise 3 milyar TL sınırını aşacağını öngörmüştü.
Radyo ve televizyon kuruluşlarının RTÜK Başkanlığı’na bildirdikleri reklam gelirleri toplamı ise Reklamcılar Derneği’nin öngördüğü toplamın 125 milyon TL üzerinde gerçekleşti.