Dünya
06 Kas 2023 09:32 Son Güncelleme: 06 Kas 2023 09:34

Radyo programcısı canlı yayında öldürüldü! 'Dinleyici' olarak geldi ve...

Filipinler’de DJ Johhny Walker olarak bilinen Juan Jumalon adlı radyo programcısı, evinde Facebook üstünden canlı yayın yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı ve yaşamını kaybetti.

Filipinler’de DJ Johhny Walker olarak bilinen Juan Jumalon adındaki radyo programcısı, evinde Facebook üzerinden canlı yayın yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Saldırgan, Jumalo’nun stüdyo olarak kullandığı evine “dinleyici” olarak geldi, iki el ateş etti ve altın kolyesini alarak kaçtı.

BBC’deki habere göre Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., Jumalon’un öldürülmesini kınadı. Yazılı açıklama yapan Marcos Jr., “Demokrasimizde gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha gösterilmeyecek ve basın özgürlüğünü tehdit edenler eylemlerinin tüm sonuçlarıyla karşı karşıya kalacaklardır” ifadelerini kullandı.

Filipinler Ulusal Gazeteciler Birliği’ne göre Marcos Jr.’ın göreve geldiği Haziran 2022’den bu yana ülkede dört gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yerel medyada yer alan haberlere göre silahlı saldırgan, “önemli bir konuyu yayında duyurmak için” Jumalon’un evine girmek için izin istedi. Polis bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiğini açıkladı.

 

Jumalon’un canlı yayınları 94,7 Gold Mega Calamba FM’in Facebook sayfasında canlı yayınlanıyor. Kanalın 2 bin 400’e yakın takipçisi var.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Freedom House, Filipinler’in gazeteciler için dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olduğunu söylüyor. Ülkede 1986’dan beri 199 gazetecinin öldürüldü.