Polemik & Kulis
06 Nis 2016 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Radikal'in "mutfağı" okurlarına veda etti: Tık savaşları bizi de yedi!

Kağıt baskının ardından yayın hayatına dijitalde devam eden Radikal'in mutfak ekibi, okurlarına son kez seslendi...

1996 yılında yayın hayatına Mehmet Y. Yılmaz yönetiminde başlayan ve 2014 yılından itibaren dijital olarak devam eden Radikal gazetesi, bu yılın Mart ayı sonunda tamamen kapatıldı.

Gazetenin ani bir kararla kapatılması, çalışanlar ve yazarlar ile medya dünyasında adeta şok etkisi yarattı. Öyle ki gazetenin yazarlarının çoğu kapatılma kararının alındığı gün, yetiştirmeye çalıştıkları yazının son yazıları olacağını bilmiyorlardı...

Medya dünyasının deneyimli yazarlarının yanında kaybolmaya yüz tutmuş muhabirlik mesleğini de ayakta tutmaya çalışan ve özellikle özgün sanat haberleriyle dikkat çeken Radikal'in bir diğer önemli özelliği de Türkiye'de kağıt baskıdan dijitale geçen ilk gazete olmasıydı.

Medyada önemli yeri olan Radikal'in mutfak ekibi, bugün son kez okurlarının karşısına çıktı. Radikal'in kemik kadrosunun kaleme aldığı duygusal veda yazısında, "Elbette internet gazeteciliğindeki acımasız 'tık savaşları' bizi de etkiledi. Biz yine de o 'iyi haberlerimizi' sizlerle daha çok buluşturmak için didindik. Ve ne olursa olsun, 20 senelik Radikal ruhunu kaybetmeden, hep 'bize yakışanı' yapmaya çalıştık" ifadelerine yer verildi.

İşte o veda yazısı:
"Merhaba,
Biz, 2014 haziranından beri tamamen dijitale geçen Radikal’in ‘mutfak ekibiyiz’. Sizlerden ayrılmadan önce siz kıymetli okurlarımıza küçük bir veda etmek istedik. Radikal, Türkiye’de kağıt baskıdan dijital edisyona geçen ilk gazeteydi. Açıkçası sırtımıza ağır bir yük aldığımızı bilerek başladık. 1996’dan beri Türkiye’nin en iyi işlerine imza atan, memleketin en sıkı gazetecilerinin, yazarlarının iz bıraktığı bir gazeteyi, ‘yeni dünya düzeninin’ şartları gereğince dijital alemde ayakta tutmaya çalıştık. Bilenler bilir ama son bir kez buraya da not düşelim istedik: Radikal ekibi olarak tıpkı kağıtta olduğu gibi dijitalde de sesimizi, soluğumuzu, enerjimizi hep haklardan ve özgürlüklerden, insanca yaşamdan yana kullandık. Yaptığımız haberlerin, yazdığımız yazıların her bir satırında iyi gazetecilik yapmaya çalıştık. Gitgide daralan imkânlarımıza rağmen kadın, çevre, kent, insan hakları, güncel siyaset, kültür-sanat, spor alanlarında herkesi kapsamaya, itiraz etmeye çabaladık.

Elbette internet gazeteciliğindeki acımasız ‘tık savaşları’ bizi de etkiledi. Biz yine de o ‘iyi haberlerimizi’ sizlerle daha çok buluşturmak için didindik. Ve ne olursa olsun, 20 senelik Radikal ruhunu kaybetmeden, hep ‘bize yakışanı’ yapmaya çalıştık. Sürç-i lisan da etmişizdir, affola.
Bugüne kadar bizimle bu yolu yürüyen, övgüleri ve eleştirileriyle yanımızda olan tüm okurlarımıza ve meslektaşlarımız basın emekçilerine teşekkürü bir borç biliriz.

İşte son Radikal ekibi:
Erkan Aktuğ, Cem Erciyes, Cüneyt Muharremoğlu, İsmail Saymaz, Bahar Çuhadar, Bahadır Özgür, İdris Emen, Ezgi Başaran, Ömer Erbil, Ercan Sarıkaya, Gökhan Karataş, Sinan Saygılı, Tarkan Temur, Süleyman Çeliker, Birce Altay, Barış Avşar, Hakkı Özdal, Tolga Aktaş, Ümit Buget, Neşe İdil, Oktay Volkan Alkaya, Ece Çelik, Derviş Şentekin, Burcu Aktaş, Hamdi Işık, Hacı Bişkin
."