Gündem
25 Ara 2014 12:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Radikal'den 25 Aralık bombaları!

Radikal gazetesi ise 25 Aralık'ın yıldönümünde ilginç bir dizi habere imza attı.

17 Aralık 2013'de bir operasyon ile hükümetteki 4 bakanın ve 3 bakan oğlunun adının karıştığı dava ile ilgili bir çok sayıda bürokrat ve işadamına yönelik gözaltı yapılmış, 25 Aralık'ta ise bu operasyonun ikinci perdesi olarak Savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülen soruşturmada 96 kişiye yönelik 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet' suçlamasıyla operasyon yapılmak istenmişti.

Hükümetin Cemaat ile kavgasında en büyük adımlardan biri olarak nitelenen operasyonlar, AK Parti tarafından "darbe" girişmi olarak nitelenirken, 2 Eylül 2014'te, 25 Aralık soruşturmasıyla ilgili takipsizlik kararı verildi. Ayrıca kararda, soruşturmayı hazırlayanların 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmakla' suçlanması dikkat çekti.

Radikal gazetesi ise 25 Aralık'ın yıldönümünde ilginç bir dizi habere imza attı. 17 ve 25 Aralık tarihi ile özdeşleşmiş bir dizi kelimenin ve "Ses Kaydı", "Baba-Oğul", "havuz", "sıfırlamak" ve "evde para saklamak" gibi kavramların imalar ve göndermeler ile hazırlanmış haberleri ile dikkat çeken Radikal bu haberler için bir de 25 isimli kategori açtı.