Gündem
29 Mar 2016 11:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Radikal tarihe karıştı! İşsiz kalan köşe yazarının yeni adresi belli oldu!

Radikal’in kapatılma kararı alması sonrası işsiz kalan köşe yazarlarından o ismin yeni adresi belli oldu!

Doğan Medya Grubu bünyesinde çıkan Radikal gazetesinin zarar ettiği gerekçesiyle Haziran 2014'te basılı yayına son vermesinin ardından yayına devam eden internet sitesi Radikal.com.tr de yayın hayatına son vermişti.

Doğan Medya Grubu, Radikal'in basılı yayınına son verilince yazıları Radikal'in internet sitesinde yayımlanmaya devam eden Altan Öymen, Tarhan Erdem, Cengiz Çandar, Ezgi Başaran, Ümit Kıvanç ve Oral Çalışlar'ın da bulunduğu yazar kadrosuyla yollarını ayırdı.

Radikal yazarı Ümit Kıvanç, Radikal'in internet sitesinin kapatıldığını sosyal medyadan öğrendiğini açıklamış, kişisel blogundaki "İşletme zorda, Türkçe karakter bile alamamışlar!" yazısıyla gündeme gelmişti.

Radikal yazarı Ümit Kıvanç'ın Kurucu Başkanlığını Hasan Cemal'in yaptığı Bağımsız Gazetecilik Plaftormu P24'te yazacağı öğrenildi.

Ümit Kıvanç, daha önce Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yapmış, Cumhuriyet ve Milliyet gibi gazetelerin yazı işlerinde çalışmıştır. En son Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kıvanç'ın Birikim dergisi'ndeki yazarlığı ise devam etmektedir.