Polemik & Kulis
06 Eyl 2010 16:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

RADİKAL SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİĞİ HANGİ YAZARINI YENİDEN ''GÖRÜŞMEYE" ÇAĞIRDI?

Noter kanalı ile işten atıldığı bildirilen yazarı Radikal yönetimi neden tekrar görüşmeye çağırdı?

Radikal yazarlarları bugünlerde medya gündemini meşgul ediyor. İşten çıkartıldıkları telefon ile bildilenler bir yana yıllardır gazetede sinema yazıları yazan Sevin Okyay’a yapıldığı gibi noter kanalı ile işine son verilenler de var. Ancak gelişmeler gösteriyor ki Sevin Okyay gerçekte bürokratik bir hatanın kurbanı olmuş!

İşte olan bitenin ayrıntıları:

RADİKAL’DEN NOTER KANALI İLE ŞUTLANDI

Sevin Okyay, Cuma günü Facebook’taki sayfasına başına gelenleri şutlanma olarak niteleyerek şöyle yazmıştı:

"Sıcağı sıcağına haber! Az önce noter ihtarnamesi marifetiyle ve çalışma hayatımda başarılar dileme nezaketiyle, on beş yılın ardından Radikal’den şutlanmış bulunuyorum. Cümlenin malumu olsun..." 

GÖRÜŞME DAVETİ ALDI

Cumartesi günü yine Facebook sayfasına ilginç bir not yazan Okyay, son durumun yarın belli olacağını bildirerek şu satırları yazdı:

"Sevgili arkadaşlar, gazeteden aracıyla bir görüşme daveti aldım. Salı akşamı durumu bildiririm. Hepinize, bir eksiksiz hepinize çok teşekkür ediyorum, gerçekten duygulandım. Sevgi, kucak, öpücük......"

SON DURUM BÜROKRATİK YANLIŞ ANLAŞILMA

Bugün Radikal yönetimi ünlü sinema eleştirmeni ve çevirmen Okyay’ın durumuna açıklık getirdi. Gazetenin Hürriyet grubuna devredilmesi ile birlikte yazarlar ile yeni bir sözleşme imzalanması gerekiyor.

Bu nedenle bürokratik bir hata ile gazete yönetimi Okyay’a noter kanalı ile sözleşmesinin feshedildiğini duyurmuş. Okyay’ın Facebook sayfasında söz ettiği görüşme çağrısı "birlikte çalışmaya devam edecekleri"nin duyurulması ve hatadan dolayı özür dilenmesi anlamına geliyor.

Kısaca Sevin Okyay Radikal’deki yazılarına devam edecek.


ETİKETLER
#radikal #sevin okyay