Gündem
12 Haz 2012 14:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:46

RADİKAL OKURLARININ 'AKİL İNSANLAR' LİSTESİNİN BAŞINDA KİM VAR?

Radikal'in yazarlarından sonra okurları da akil insanlar heyeti önerdiği isimleri gönderiyor.

CHP’nin Kürt sorununun çözümü için önerdiği ‘Âkil İnsanlar Grubu’na, AK Parti de olumlu yaklaşıyor. Radikal de geçen hafta sonu yazarlarına bu grubun hangi isimlerden oluşabileceğini sormuş ve önerileri yayımlamıştı. Büyük ilgi gören bu tartışmaya okurlar da katıldı. Pazar gününden bu yana okurların akiladamlar@ radikal .com.tr adresine gönderdiği listelerde şimdiye kadar ön plana çıkan isimleri derledik.

Dün akşam saatlerine kadar okurlardan yüzlerce liste geldi. Bu listelerde genel olarak Kürt sorunu tartışmalarında akla ilk gelen isimler ön plana çıkıyor. Okurun ‘âkil insanlar’ arasında görmeyi en çok istediği isim Türkiye edebiyatının usta çınarı Yaşar Kemal oldu. Ahmet Türk ile sinemacı, yazar ve en son da milletvekili olarak kamuoyunda büyük sempati kazanan Sırrı Süreyya Önder yine en fazla listede yer alan isimler arasında. Hayatının büyük bölümünü Kürt sorunu konusundaki çalışmalara adayan ve yine hayatının büyük bölümünü bu yüzden cezaevinde geçiren yazar İsmail Beşikçi de Leyla Zana ve Vedat Türkali ile birlikte okur listesinin üst sıralarında.

Verdiği barış mesajları ile ön plana çıkan Rakel Dink, Kandil -Ankara hattında Kürt siyasetini uzun yıllardır izleyen gazeteci Hasan Cemal, insan hakları savunucusu kimliğiyle dikkat çeken Mehmet Bekâroğlu ve ‘hep muhalif’ duruşuyla gazeteci Nuray Mert okurun listede görmeyi en çok istediği isimlerden. Şair Murathan Mungan , Sezen Aksu, Nobel’li yazarımız Orhan Pamuk, gazeteci Ece Temelkuran, liberal bir bakış açısıyla sorunu ele alan Ahmet Altan ve Cengiz Çandar ile yine Radikal’in keskin kalemi Yıldırım Türker de yine okurların listelerinde en fazla önerdiği isimler arasında.

(Radikal)