Gündem
25 Şub 2016 09:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Radikal muhabirine beraat!

Üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanan muhabir hakkında mahkeme beraat kararı verdi.

Hürriyet ve Radikal muhabiri İdris Emen, geçen yıl 6 Temmuz’da yayınlanan haberinde, Diyarbakır’da dört kişinin can verdiği HDP mitingine bomba koyan IŞİD üyesi Orhan Gönder’in saldırıdan önce “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak arandığını duyurmuştu. Gönder’in aranmasına rağmen saldırıdan iki gün önce kaldığı otele gelen polislerce yakalandığı ve “yoklama kaçağı” olduğuna dair tutanak tutulup bırakıldığı anlaşılmıştı.

Haber üzerine, Murat Kasap adlı bir kişi, e-mail yoluyla Emniyet’e ihbarda bulunup “terör nitelikli kayıp şahıs” evrakında polis memuru Ö.G.’nin adının geçtiğini belirtti. “Terörle mücadelede yer almış kamu görevlilerinin isminin yer aldığı tutanağın yayınlanmasının yanlış olduğunu” öne süren Kasap, “gazetenin uyarılmasını” istedi. İhbar üzerine Emen hakkında Terörle Mücadele Kanunu’nun 6/1. maddesi gereğince “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.  Önceki gün görülen duruşmada kimseyi hedef gösterme gibi bir niyetinin olmadığını söyleyen gazeteci İdris Emen savunmasında, ‘’ben bu haberde hiç kimseyi hedef göstermedim, bir ihmali göz önüne sermek istedim’’ dedi.

SAVCILIK BERAAT İSTEDİ

Radikal'de yer alan habere göre, Emen’in savunmasını dikkate alan savcılık mütaalasında, “sanık tarafından yazılan metnin içeriği ve gazetenin bu husustaki görüntüsünün sanığın müsnet suçu işleme kastı hareket etmediğini gösterdiği, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair mahkumiyetine yetecek delil elde edilemediği anlaşıldığından sanığın müsnet suçtan beraatine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur’’ dedi. Savcılık mütaalasını dikkate alan mahkeme gerekli ‘kasıt’ unsuru oluşmadığı için Emen hakkında beraat kararı verdi.