Televizyon
16 Haz 2011 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

"RADİKAL BENİM İÇİN ÇALIŞILIR OLMAKTAN ÇIKMIŞTI!" AYRILIK GEREKÇESİNİ AÇIKLADI!

Gazetenin artık liberal sol bir çizgide olmadığını söyleyen Erdal Güven, "gazete artık benim için çalışılır olmaktan çıkmıştı" dedi.

Radikal gazetesindeki görevinden ayrılan ve bugün de köşesinden okurlarına veda eden Erdal Güven, NTV'de Ruşen Çakır'ın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programında ayrılık gerekçesini açıkladı.

Ruşen Çakır'ın dış politika konuşmak üzere programına konuk ettiği Erdal Güven'e gazeteden ayrılma gerekçesini sorması üzerinde Güven şöyle yanıt verdi:

"15 yıl boyunca Radikal'de çok şey öğrendim. Ancak gazetenin yeni yayın politikası açısından benim için sürdürülebilir olmaktan çıkmıştı. Biz de otutup karşılıklı konuştuk ve yollarımızı ayırmaya karar verdik. Daha önce alınmış bier karardı ama uygulamaya geçirmek zaman aldı..."

RADİKAL BENİM İÇİN ÇALIŞILIR OLMAKTAN ÇIKMIŞTI

Aldığı ayrılık kararının siyasi bir yönünün olmadığını söyleyen Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazetecilik mesleği açısından siyasi bir yönü var. Son dönemde izlediği yayın politikası, yönetim anlayışı açısından benim için çalışılır olmaktan çıkmıştı. ..."

Radikal'in artık eskiden olduğu gibi "liberal sol" çizgide konumlandığını söylemenin mümkün olmadığını; ancak hala liberal sol çizgide yazı köşe yazıları yazan arkadaşları olduğunu da söyleyen Güven, gazetede çalışan kimseyi incitmek istemediğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Türkiye solunun çok önemli ismlerinden birisi bir süre Radikal'de yazmıştı. Sonra başka bir gazeteye geçti. Neden ayrıldığını anlatırken, Radikal'deki yayın kadrosunun faşizan olduğunu söyleyemem. Bu bizi fazlasıyla onore etti. Geride kalanların canını sıkan bir söylemdi bu. Hepimiz para kazanmak için çalışmaya devam ediyoruz. Ama benim için Radikal, eski Radikal olmaktan çıkmıştı, aidiyet bağımı kaybetmiştim."