Medya
21 Haz 2014 13:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Radikal 750 kişilik listede kimi unuttu?

Radikal bugün son sayısını yayınladı ve gazeteye emeği geçen isimlerin bir listesini çıkardı.

13 Ekim 1996 günü okurun karşısına çıkan ve 18 yıl sonra, kağıda basılı gazeteyi sonlandırıp sadece dijital yayını ile yoluna devam etme kararı alan Radikal, bugün arşivlik bir son sayı ile okurlarına veda ediyor.

Gazetenin basılı son sayısında 1996-2014 yılları arasında gazetece görev yapmış, muhabir, yazar, çizer, pek çok ismin yer aldığı bir de liste hazırlanmış.

"Radikal gazetesinin geride kalan 18 yılına katkıda bulunmuş, emeği geçmiş herkesi bir araya getirmeye çalıştık. En azından bir listede..." cümleleri ile sunulan listede 750 isme yer verilmiş.

Listede gazetedeki köşesine son verilince kanal kanal gezerek Radikal'in yeni yayın yönetmenini eleştiren Haluk Şahin de yer alıyor, Yiğit Bulut gibi kısa süre gazetede yazan isimler de var.

Bir de tabi listede yer almayan isimler var. Mutlaka başka eksik isimler de vardır ama bizim dikkatimizi Radikal'in eski genel yayın yönetmeni İsmet Berkan'ın sözünü ettiği çıkış profiline en uygun yazarlarından biri olan Nuray Mert'in isminin olmaması çekti.

İsmet Berkan bugün köşesinde Radikal'in çıkış ilkelerini Mehmet Y. Yılmaz'ın şöyle dile getirdiğini yazıyordu: "İnsan haklarının ve çoğulcu demokrasinin eksiksiz biçimde hayata geçmesini talep etmek, onun ötesinde taraf tutmamak bir Batı ülkesinde 'normal' olabilir ama Türkiye 'de bunları savunmak bizi 'radikal' yapar. Yaparsa da yapsın."

Bu ilkelere gerçekten de en yakın isimlerden biri Nuray Mert'di. Mert, Eyüp Can'ın gazetenin genel yayın yönetmeni olmasından sonra gazeteye veda etmişti.

Yeni Harman dergisine verdiği röportajda: "...Radikal'de teknik bir sebepten artık devam edemeyecektim. Ya Doğan Grubundan tümüyle ayrılacaktım ya da böyle ara bir formül olacaktı. Gazetecilik ile ilgili bir takım sıkıntılarımız oldu. İsmet Berkan beni köşe yazarı yapan insandır. O yüzden onu rencide etmek istemem ve Radikal hakkında konuşmam." duyarlılığını gösteren Nuray Mert'in Radikal'in son sayısında isminin bir kez bile anılmamış olması, Eyüp Can'ın tepkisi olarak değerlendirildi.

İşte o liste: