Gündem
03 Ağu 2012 10:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

PYD'NİN ALIKOYDUĞU GAZETECİ KONUŞTU!

Suriye'de alıkonan gazeteci Kemal Gümüş, PYD hakkında merak edilenleri ilk kez anlattı.

Suriye’deki olayları izlemek üzere gittikleri Halep’e bağlı Afrin kentinde PYD üyesi oldukları bir grup tarafından dün alınıkonulan gazeteciler Cihat Arpacık ve Kemal Gümüş serbest bırakıldı. Alıkonulan gazetecilerden Kemal Gümüş, yaşadıklarını 24 TV ekranında anlattı.

Herhangi bir sağlık sorunu yaşamadıklarını ve kötü bir muamele görmediklerini ifade eden Gümüş, PYD’lilerle yaşadığı diyalogları ve izlenimlerini de paylaştı.

İŞTE O ANLAR :

MUHABİRİ MUHBİR SANMIŞLAR

Kürtçe bilmesine karşın PYD’lilerin ikna olmadıklarını ve "Sizi biraz misafir edeceğiz" dediklerini anlatan Gümüş, "Kimliğimdeki muhabir kelimesini muhbir olarak anlayınca şüphelendiler" dedi.

PYD VE MUHALİFLERİN İLİŞKİSİ

Gümüş, PYD ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki ilişkiyi ise şöyle anlattı:

"İki taraf da birbirinden çok hoşlanmıyor. Ama birbirlerine karışmıyorlar. Aralarında bir anlama var. Çatışmıyorlar ve kendi hakimiyetlerindeki bölgelerde kalıyorlar. Karşı karşıya gelmemek için özen gösteriyorlar.

PYD kendisi için şöyle diyor: Bizim kimse ile savaşma gibi bir derdimiz yok. Sadece halkımızın refah ve güven içinde yaşamasını istiyoruz. Aynı şekilde Arap halkının da güvenli ve demokratik bir düzen içinde yaşamasını istiyoruz"

PYD gerillalarının kendisiyle çok fazla diyaloga girmediğini belirten Gümüş, "Çok da fazla bu konulara girmediler, kaçındılar. Biz de haliyle karşımızdakileri çok fazla tanımadığımız için üstelemedik. Ancak bize iyi davrandılar, bizi iyi ağırladılar" diye konuştu.