Gündem
02 Ağu 2012 01:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:59

PYD HALEP'TE İKİ TÜRK GAZETECİYİ KAÇIRDI!

Şiddetli çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Halep şehrinde, iki Türk gazetecinin PYD üyesi bir grup tarafından alıkonulduğu bildirildi...

Suriye’de hedef bu kez Türk gazeteciler oldu. Suriye’de vurulan Anadolu Ajansı foto muhabiri Sinan Gül’ün vurulmasının ardından bu kez de Halep’te iki Türk gazetecinin alıkonulduğu açıklandı.

Milli Gazete’den Cihat Arpacık ve Star Gazetesi’nden Kemal Gümüş, Suriye’deki olayları izlemek üzere gittikleri Halep’e bağlı Afrin kentinde, PYD üyesi oldukları kaydedilen bir grup tarafından saat 10.00 sıralarında yolları kesilerek alıkonuldu.
 
Kendilerini alıkoyan grup tarafından Borçhayder köyünde Muhtar Ahmet Hacıali’ye teslim edilen iki gazeteci, akşam saatlerine kadar burada tutuldu. Saat 18.45’te köyden alınarak bir araca bindirilen iki gazeteci, bilinmeyen bir istikamete doğru götürüldü.
 
Öte yandan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının, gazetecilerin serbest bırakılması için gerekli girişimleri başlattığı kaydedildi.
 
GAZETECİLERİN DURUMLARI İYİ
 
Milli Gazete yetkililerinden alınan bilgiye göre, alıkonulma olayından itibaren sürekli iletişim içerisinde bulundukları muhabir Cihat Arpacık, ’’Görev yaparken Halep yolunda PYD güçleri yolumuzu keserek aracımızı durdurdu. Gazeteci olduğumuz öğrenilince alıkonulduk. Şarj sorunumuz olmadığı müddetçe telefonlarımız açık. Durumumuz iyi serbest bırakılmayı bekliyoruz’’ ifadesini kullandı.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİLENDİRİLDİ
 
Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Arpacık’ın alıkonulduğu andan itibaren iletişim içerisinde olduklarını belirterek, ’’Cihat Arpacık ile sürekli iletişim içerisindeyiz. Cep telefonlarınının kullanımına müsade edilmesi bizim için sevindirici bir durum. Son olarak 5 dakika önce bir telefon görüşmesi yaptık’’ dedi.
 
İki gazetecinin durumlarının iyi olduğunu ve kendilerine de iyi davranıldığını söylediklerini aktaran Kurdaş, şöyle konuştu:
 
’’Uzun süre Borçhayder köyünün muhtarının evinde tutulan arkadaşımız Cihat Arpacık ve Kemal Gümüş biraz önce köyden çıkarıldı. Henüz nereye götürüldüklerini bilmiyoruz. Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nı da bilgilendirdik. Umudumuz ve duamız arkadaşlarımızın serbest bırakılmasıdır’’