Dünya
19 Nis 2022 08:32 Son Güncelleme: 19 Nis 2022 08:35

Görüntüler hızla yayıldı! Tüm dünyayı dehşete düşüren Rus uçağı!

Vladimir Putin’in nükleer bombardıman uçaklarından biri, Ukrayna sınırına yakın bir yerde uçarken kameralara yakalandı. Şoke eden görüntüler büyük yankı uyandırdı. Moskova Savunma Bakanlığı henüz görüntülere dair bir açıklamada bulunmadı. Görüntülerde bir çok bombardıman tipi uçağın görüldüğü bunların bazılarının nükleer bomba uçağı olduğu iddia edildi.

TU-160 stratejik bombardıman uçağı, Batı Rusya semalarında görüntülendi. Moskova ile Ukrayna sınırı arasındaki Kaluga bölgesinden gelen bu görüntülerde TU-160'a dört Rus savaş uçağı ve bir yakıt ikmali uçağı eşlik ediyordu.

AÇIKLAMA YOK

Moskova'daki Savunma Bakanlığı’ndan görüntülere dair bir açıklama gelmedi. Öncesinde daha büyük Tu-95'ler, Ukrayna'daki nükleer olmayan silahlarla, özellikle Kh-55 ve Kh-101 havadan fırlatılan seyir füzeleriyle hedefleri vurmak için birkaç kez kullanılmıştı.

Rusya'nın son saldırıları Kiev ve Lviv gibi büyük şehirlerde yoğunlaştı. Cumartesi günü yine Tu-95'lerin batı Rusya'daki Smolensk bölgesi üzerinde uçtuğunu gösteren birçok görüntü ortaya çıkmıştı.