Dünya
06 Tem 2023 16:05 Son Güncelleme: 06 Tem 2023 16:07

Putin Wagner'in yönetimini sevgilisine verdi

Haziran ayında Wagner, Rusya Devlet Başkanı Putin'e karşı ayaklanmıştı. Kısa süren bu ayaklanmanın sarsıntıları hala devam ediyor. Son olarak Putin, Wagner'in el koyduğu taşınmazlarının yönetimini sevgilisi Alina Kabaeva'ya devretti.

Bir dönem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en güvendiği isimlerin başında gelen Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeni Prigojin geçen haftalarda Moskova yönetimini hedef almış ve işgal altındaki bölgelerden ayrılarak Moskova’ya doğru ilerleme kararı almıştı.
Bu olay Rusya’da dengelerin bozulduğuna işaret ederken Belarus lideri Lukaşenko’nun devreye girmesiyle birlikte kriz sona ermişti. Wagner’in lideri Belarus’a giderken Rusya’dan taşınmazları ve paralarına da Putin el koydu.

Uluslararası medya kuruluşlarında yer alan haberlere göre Rus lider Putin, el konulan Wagner’in işlerini bir süredir birlikte olduğu kız arkadaşı Alina Kabaeva’ya devretti.

Alina Kabaeva kimdir?

12 Mayıs 1983 Taşkent Özbekistan doğumlu Alina Kabaeva'nın babasının Tatar olduğu biliniyor. Eski bireysel ritmik jimnastik sporcusu, manken, oyuncu ve politikacı Kabaeva, bireysel ritmik jimnastik branşında kazandığı 1 altın ve 1 bronz olimpiyat madalyası var.
Dünya Şampiyonalarında toplam 14 ve Avrupa Şampiyonalarında toplam 25 madalya ile Rusya jimnastik tarihinin en başarılı sporcuları arasında yer almaktadır. Rusya'nın en başarılı sporcularına verdiği Sporda Ustalık Onuru unvanına layık görüldü.

Çiftin arasında 35 yaş bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Kabaeva'nın Putin'in ikiz çocuklarına hamile olduğu haberleri de gündeme gelmişti.