Dünya
30 Tem 2023 11:19 Son Güncelleme: 30 Tem 2023 11:42

Putin ile Erdoğan Çarşamba günü görüşecek! ‘Türkiye’de gaz satışı için…’

Türkiye'ye gaz merkezi projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşeceklerini bildirdi. Putin, "Türkiye’de gaz satışı için elektronik platform kurmak istiyoruz, orada gaz depolamak istemiyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Afrika Zirvesi'nin ardından açıklama yaptı. Ukrayna ile ateşkesin zor olduğunu ancak Ukrayna ile görüşmeleri reddetmediklerini söyleyen Putin Afrika'nın Ukrayna ile ilgili barış girişimlerinin ateşkes için bir temel olabileceğini belirtti. Putin, Ukrayna'nın 4 Haziran'dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybettiğini ekledi.

'TAHIL FİYATLARI ARTTIKÇA RUS ŞİRKETLER DAHA FAZLA KÂR ELDE EDECEK'

NTV'de yer alan habere göre, Putin, Karadeniz Tahıl Anlaşması'ndan çekilmeleri sayesinde, tahıl fiyatları arttıkça Rus şirketlerin daha fazla kar elde edeceğini söyleyerek, "Tahılımızın ücretsiz teslimatı sayesinde elde edeceğimiz karı en yoksul ülkelerle paylaşacağız" dedi.

TÜRKİYE'YE GAZ MERKEZİ VE ERDOĞAN'LA GÖRÜŞME

Türkiye'ye gaz merkezi projesinin hala gündemde olduğunu da ekleyen Putin, "Türkiye'de gaz satışı için elektronik platform kurmak istiyoruz, orada gaz depolamak istemiyoruz" diye konuştu.

Çarşamba Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacaklarını söyleyen Putin, Erdoğan'la yüz yüze görüşmenin Rusya'da mı yoksa Türkiye'de mi yapılacağıyla ilgili henüz karar verilmediğini belirtti.