Kültür Sanat
14 Haz 2023 11:05 Son Güncelleme: 14 Haz 2023 11:08

Pulitzer ödüllü yazar Cormac McCharthy hayatını kaybetti

No Country for Old Men, All the Pretty Horses ve The Road gibi kitaplarıyla edebiyat dünyasında onlarca ödül alan McCarthy 89 yaşındaydı.

Beyaz perdeye de uyarlanan No Country for Old Men (İhtiyarlara Yer Yok) ile All the Pretty Horses ve The Road gibi kitaplarıyla ünlü ABD'li yazar Cormac McCarthy 89 yaşında hayatını kaybetti.

Pulitzer Ödülü sahibi yazarın doğal sebeplerle öldüğü bildirildi. “Karanlık Amerika'nın yazarı” olarak tanınan McCarthy, insanın karanlık yönü, uyumsuz kişilikler ve şiddeti konu alan eserleriyle tartışma yaratan ama eleştirmenlerden takdir toplayan bir isimdi.

Kitaplarına yönelik eleştirilerle ilgili New York Times'a konuşan McCarthy, “Kanın akmadığı bir hayat yok. Bence insanların barış içinde yaşayabileceği fikri çok tehlikeli bir yaklaşım” demişti.

Gözlerden uzak bir hayatı tercih eden ünlü yazar, The Road ile 2007'de Pulitzer'i, diğer kitaplarıyla da birçok ödülü kazanmıştı. Yazarın eserinden uyarlanan Coen Kardeşler'in yönettiği No Country for Old Men, 2008'de En İyi Film dahil 4 Oscar'ın sahibi olmuştu.