Televizyon
02 Mar 2018 17:45 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:03

Puhu Tv’den ‘sansür yasası’na hazırlık: ‘Fi’nin geçmiş bölümleri buzlanıyor!

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, ‘Fi’nin yayıncısı Puhu TV’nin, dizinin önceki bölümlerinde bazı sahneleri ‘buzladığını’ yazdı.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, yazar Azra Kohen’in ‘Fi-Çi-Pi’ üçlemesinden uyarlanan internet dizisi ‘Fi’nin yayıncısı Puhu TV’nin, dizinin önceki bölümlerinde bazı sahneleri ‘buzladığını’ yazdı.

Adnan Oktar’ın kanalındaki programlar sonrası başlayan tartışma, RTÜK’ün internet üzerinde denetim yetkisine sahip olmasını sağlayacak yasa tasarısıyla alevlenmişti.

Meclis’e sevk edilen torba yasadaki bir maddeye göre, lisanslı yayın kuruluşları internet sitesinden yayın yapabilecek. Ancak bunun için ayrıca lisans almaları gerekecek, lisans almayan kuruluşların yayınları ise sulh ceza hakimince engellenebilecek.

Düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti.

Ancak bu düzenleme halihazırda yasalaşmış değil.

‘Geriye dönük bir temizlik söz konusu’

Milliyet yazarı Koloğlu bugünkü köşesinde, aldığı bir duyumu paylaştı: “Duydum ki, Puhu TV’de hummalı bir çalışma varmış. Platform, internette ve bedava izleniyor. Yeni düzenlemede sorun çıkmasın diye ‘Fi’ ve ‘Çi’ dizilerinde geriye dönük bir temizlik söz konusu… ‘Reklam yerleştirmeler’ ve sanırım bazı sahnelerde ‘blurlama’ (buzlama) yapılıyormuş. Özgürüz diye fazla fazla marka ismi dayadılar anladığım… Bir de ‘küfür etme özgürlüğü’ olmuştu internette yayınlanan dizilerde (!)”

‘Puhu TV’ tarafından ücretsiz olarak ikinci sezonu ‘Çi’ adıyla yayınlanan dizi, onuncu bölümde final yapacak.

Dizinin son olarak dokuzuncu bölümü yayınlanmıştı.