Politika
11 Mar 2024 09:46 Son Güncelleme: 11 Mar 2024 10:00

Puana göre ihale! Aynı şartnameyle adrese teslim…

Ak Partili Çekmeköy Belediyesi iki ay içerisinde ‘Spor organizasyonları’, ‘İl dışı gezi’ ve ‘Bayrak alımı’ ihaleleri yaptı. Aynı şartnameyle yapılan üç ihalede de teklif edilen fiyat yerine şirket puanı esas alındı. Hem rekabet koşulları hem de kamu yararı ortadan kalktı. İhalelerin tamamı AK Parti Çekmeköy ilçe teşkilatından Ensar Taner'in şirketine gitti. Belediye, ihaleleri aynı şirkete vermek için adeta 40 takla atmış…

İki ay içerisinde yaptığı üç ihaleyi de adrese teslim yapmak isteyen Çekmeköy Belediyesi’nden ilginç hamle. ‘İl dışı gezi’, ‘Spor organizasyonu’ ve ‘Bayrak alım’ ihaleleri düzenleyen belediye, genelde asfalt ve inşaat ihalelerinin şartnamesine eklenen ‘‘Fiyat dışı unsurlar’ maddesiyle bu üç ihaleyi de aynı şirkete verdi. Rekabet koşullarının ortadan kalktığı ihaleler puanı iyi olan AK Partili Ensar Taner'in şirketine gitti. O ihale belgelerine MedyaRadar ulaştı.

ADRESE TESLİM İÇİN 40 TAKLA!

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, ilk olarak 25 Aralık 2023 tarihinde yapılan ‘2024 Yılı Spor Organizasyonları Ve Eğitimleri Hizmet Alımı İşi’ başlıklı ihalenin yaklaşık maliyeti 28 milyon 63 bin lira olarak belirlendi. İhaleye teklif vermek isteyen şirketler, şartnameyi görünce adeta şoke oldular. İlk olarak ihaleye katılacak firmalardan ‘İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ istendi. İşi garantiye almak isteyen Çekmeköy Belediyesi, şartnameye bir de ‘Fiyat dışı unsurlar’ maddesi ekledi. Böylece ihaleye verilen teklifler yerine puanı iyi olan şirkete ihalenin verileceği ilan edildi. Rekabet koşullarının ortadan kalktığı ihaleye iki firma katılabildi. Puanı iyi olan Killigil Kurumsal Organizasyon firmasıyla 24 milyon 806 bin lira üzerinden sözleşme yapıldı.

BİR GÜN SONRA BİR İHALE DAHA...

Bu ihaleden bir gün sonra, 26 Aralık 2023 tarihinde ‘Muhtelif ebatlarda bayrak alım işi’ ihalesi yapıldı. 12 milyon 98 bin lira yaklaşık maliyeti olan ihale şartnamesine de aynen diğer ihalede olduğu gibi ‘İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ ve ‘Fiyat dışı unsurlar’ maddesi eklendi. Bir önceki ihalenin şartnamesi ile kelimesi kelimesine aynı olan ihaleye sadece Killigil Kurumsal Organizasyon isimli firma teklif verdi. Çekmeköy Belediyesi,rekabet koşullarının ortadan kalktığı ihaleye tek başına giren Killigil Kurumsal Organizasyon ile 9 milyon 525 bin liralık sözleşme yaptı. İki ihale de 8 Ocak 2024 tarihinde imzalandı.

GEZİ ORGANİZASYONU DA ONLARA!

Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 6 Şubat 2024 tarihinde ‘2024 Yılı İl Dışı Kültür Gezileri Hizmet Alım İşi’ ihalesi yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 9 milyon 230 bin lira olarak belirlendi. 6 bin 750 kişinin gezi kapsamında Bursa, İznik, Safranbolu, Çanakkale ve Edirne’ye götürüleceği ihale şartnamesinde de gelenek değişmedi. Diğer iki ihalede olduğu gibi ‘İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ ve ‘Fiyat dışı unsurlar’ maddesi eklendi. İki firmanın katıldığı ihale 6 milyon 519 bin liralık teklifiyle Killigil Kurumsal Organizasyon şirketine kaldı. Böylece aynı şirkete iki ay içerisinde ‘Fiyat dışı unsurlar’ puanlaması sayesinde 41 milyonluk ihale verilmiş oldu.

ESKİ ORTAK TANIDIK ÇIKTI!

Çekmeköy Belediyesi için ayrıcalıklı olan Killigil Kurumsal Organizasyon isimli firmanın kuruluş tarihi 9 Şubat 2021 olarak gözüküyor. 5 milyon lira sermayesi olan şirketin yönetiminde Nihat Beyaz ile Yaşar Kazancı bulunuyor. Şirketin eski yönetiminde ise Ensar Taner ve Murat Beyaz gözüküyor. Ensar Taner’in yıllardır aktif olarak Çekmeköy AK Parti ilçe teşkilatında görev aldığı öğrenildi. Killigil Kurumsal Organizasyonu’ndan önce firmanın Nun Kurumsal Tedarik ismiyle yine Çekmeköy Belediyesi’nden onlarca ihale aldığı görüldü.