Gündem
29 Oca 2013 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

PTT'NİN "T"SİNDEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ!

Posta, telefon, telgraf diye bilinen PTT'nin T'si mobil olarak geri geliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  PTTcell’in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, PTT’nin yeni bir işe girdiğini belirterek, amaçlarının milletin birbiriyle buluşması, erişilebilir bir ülke hedefini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

İnsanların nerede olurlarsa olsunlar birbiriyle iletişimlerini hızlı ve rahat yapabilmeleri için nüfusu 1 ile 500 arasında olan 2 bine yakın yerleşim yerine alt yapı kurulması için ihale yapıldığını anlatan Yıldırım, 2 yıl içinde Türkiye’nin kırsal kesiminin kapsama alanına alınacağını ifade etti.

Yıldırım, "1995’te PTT’nin T’sini aldılar, diye PTT’ciler üzülmüştü. Posta, telefon, telgraf diye bilinen PTT’nin T’si geri geliyor. Telefon gitmişti, şimdi geri geliyor, ama bu dönüş muhteşem bir dönüş. Artık PTT, memleketin her yerinde 4 bin 507 tane PTT noktasında vatandaşlara anlık telefon hizmeti verir hale geldi” diye konuştu.

Eskiden insanların telefonla konuşmak için sıraya girdiklerini anımsatan Yıldırım, şimdi vatandaşların PTTcell’i alacaklarını ve yükledikleri kadar konuşacaklarını söyledi.

PTTcell’in tarifeleri hakkında bilgi veren Yıldırım, 5 dakikası 30 kuruş ve 3 bin dakika bedava konuşma fırsatı sağlayan tarifenin cazip olduğunu söyledi. Anadolu’da insanların konuşmayı sevmediğini dile getiren Yıldırım, ”2 dakika 10 kuruş, tarifesi yaparsanız telefonu bir muhabbet etme aracı değilde, köyde, tarlada, dağda, bayırda işi gücü olan vatandaşa da hizmet yapmış olursunuz. 5 dakika 30 kuruş devam etsin. Ama bir de 2 dakika 10 kuruş, olursa bu iş tadından yenmez. Benimki sadece fikir. Ama hesabını yapın” dedi.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da bu tarifenin yapılacağını söylemesi üzerine Bakan Yıldırım, "İyi hayırlı olsun" dedi.

170 yıllık geçmişi olan PTT denilince insanların aklına telefon geldiğini anlatan Yıldırım, PTT’nin telefon kısmının dönüş yaptığını kaydetti.

"Projeyi aslında 4 yıl önce planlamıştık"

PTT Genel Müdürü Osman Tural, "Aslında PTTcell Projesi, bizim stratejik planını 4 yıl evvel yapmış olduğumuz, uygulamaya koymayı planladığımız projelerimizden biriydi. Bugüne nasip oldu. Bugün itibariyle bunu uygulamaya koyacağız" dedi.

Binali Yıldırım’ın "İnsanımızın işini kolaylaştırın, ayağına hizmeti götürün ancak bunu yaparken de ucuz, kaliteli ve süratli bir şekilde yapın” talimatını hayata geçirdiklerini anlatan Tural, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bizim hattımız şu anda en hesaplı hat olacak şekilde dizayn edilmiş. Vatandaşımızın hizmetine sunulmuş bir hat. Avea Türkiye’nin yenilikçi operatörlerinden bir tanesi olarak bizimle işbirliğine girdi. Bu hizmet bizim aslında T’mizin ayrılmasından sonra tekrar T ile tanışmamızı sağlıyor. İddiamız şu 4 bin 500 iş yerimizde bu işte biz de varız.”

Tural, bir yılın sonunda 1,5 milyon, daha sonraki dönemde de 5 milyon aboneye ulaşmak olduğunu belirtti.