Gündem
27 Haz 2022 10:39 Son Güncelleme: 27 Haz 2022 10:51

Psikiyatrinin asırlık çınarı Prof. Dr. Özcan Köknel hayatını kaybetti

Psikiyatrinin yaşayan bilgesi olarak kabul edilen isimlerden Prof. Dr. Özcan Köknel 93 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Psikiyatri Derneği,  Prof. Dr. Özcan Köknel'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Değerli hocamız, Derneğimizin 1996-1998 yılları arasında Merkez Yönetim Kurulu başkanlığını yürüten Prof. Dr. Özcan Köknel’in 25 Haziran’da vefat ettiğini öğrendik. Çok üzgünüz." ifadeleri kullanıldı. 

ÖZCAN KÖKNEL KİMDİR 
Psikiyatrist, yazar ve öğretim üyesi olan Özcan Köknel, 1928 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuş ve aynı fakültede psikiyatri uzmanlığı eğitimini 1958 yılında tamamlayarak öğretim üyesi olmuştur.
Bir süre Roma'da çalışan Özcan Köknel, 1995 yılında emekliye ayrılmıştır. 1996-1998 yılları arasında  Türkiye Psikiyatri Derneği'nin Merkez Yönetim Kurulu başkanlığını yürütmüştür. 
Uzun bir süre İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Özcan Köknel, çoğunlukla halka yönelik yazdığı popüler psikiyatrik kitaplarla tanınmıştır.

Özcan Köknel, bilimsel çalışma, araştırma ve yayınları; gençlik sorunları, ruh sağlığı, davranış bozukluklarının ilaçla tedavisi, ilaç bağımlılığı alanlarında yoğunlaşmıştır. 

KİTAPLARI 
Kişilik
Bilgenin Aynası
İnsanı Anlamak
Dolu Dolu Yaşamak
Korkular
Yaşlanmayan Yaşlılar
Kaygıdan Korkuya
Zorlanan İnsan
Depresyon
Akıl ile Düşünce Gücü
Duygusal Akıl
Şiddet Dili
Çatışan Değerlerimiz
Stres
99 Sayfada Panik Atak
Yaşamın Zaferi
Bireysel ve Toplumsal Şiddet
Ailede ve Toplumda Ruh Sağlığı
Nedenin Nedeni
Bağımlılık
Kişilikten Kaçış: Alkolden Eroine