Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir!

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kendisine ait olmayan 41 dönümlük araziyi satın alan Galatasaray'ın Florya projesinin detayları da netleşmeye başladı. Galatasaray yönetimi, seçimden önce çalışmalarına başladığı projeden rekor seviyede gelir bekliyor.

Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 1

Seçim öncesinde bu bölge için çalışmalara başlayan Dursun Özbek ve yönetimi Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'yla işbirliğine giderek değerlendirme raporu hazırlatmıştı. 

117
Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 2

18 Ocak 2022 değer tarihli raporda projeye yaklaşık 7,2 milyar TL'lik ciro gelir değeri biçilirken İstanbul konut ve arsa fiyatlarındaki yükselişin ardından söz konusu arazi daha da değerlendi.

217
Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 3

Bankalar Birliği, Ocak 2022 tarihli raporun sunulması sonrasında kendilerinin de bir değerlendirme raporu yapmak istediğini Galatasaray'a iletti. Söz konusu yeni değerlendirmede projenin değerinin, Ocak 2022 tarihli rapordan daha yüksek olduğu görüldü.

317
Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 4

Toplamda 97 bin metrekarelik bir inşaat alanı planlanırken projenin sektördeki önemli markalarla birlikte hayata geçmesi için görüşmeler yapılıyor.

417