Gündem
28 Şub 2023 17:10 Son Güncelleme: 28 Şub 2023 17:14

Profesörü 'dana dili' ile tehdit eden sanık için yakalama kararı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u, muayenehanesine dana dili göndererek tehdit etmekle suçlanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u, muayenehanesine dana dili göndererek ölümle tehdit etmekle suçlanan sanık Mustafa Yücel'in yargılanmasına başlandı. Mustafa Yücel hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesinde sanık Mustafa Yücel'in katılmadığı duruşmada müşteki Şenol ve avukatı hazır bulundu.

Mahkeme hakimi iddianamedeki suçlamaları hatırlattıktan sonra müşteki Şenol'a söz verdi. Olayın iddianamede anlatıldığı gibi gerçekleştiğini belirten Şenol, "Bir bilim insanı, bir kadın olarak sırf mesleğimi yaptığım için bu şekilde tehdit edilmem beni oldukça üzüyor. Öldürülmekle tehdit edilmenin neden olduğu ruh halinin anlaşılması için mahkemeden empati kurmasını talep ediyorum" dedi. Müşteki Şenol, sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini sözlerine ekledi.

Beyanın ardından hakim, sanık Yücel'in adli kontrol hükümlerini 7 kez ihlal ettiğine ilişkin tespit tutanağı bulunduğunu, bu nedenle hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığını belirtti.

Müşteki Şenol'un davaya katılma talebini kabul eden hakim, davayı 4 Nisan'a erteledi.

İddianame
İddianamede sanık Yücel'in, Prof. Dr. Şenol hakkında tehdit içeren mesajlar paylaştığı, muayenehanedeki çalışanlara "Esin hocayı göremedim, ben avcı, ona selam söyleyin" dediği, aynı gün ayrıca muayenehanenin girişine dana dili bıraktığı belirtiliyor.

Yücel'in "özel işaretlerle zincirleme şekilde tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 7 aya, "kişilerin huzurunu bozmak" suçundan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.