Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’

Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açarken, gözler İstanbul'da beklenen depreme çevrildi. İstanbul'da riskli ve zemini sağlam ilçeleri tek tek sıralayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, uyarılarda bulundu. İstanbul'un büyük risk altında olduğunu dile getiren Şükrü Ersoy, "Bizim tek kurtuluşumuz sağlam binalar. Özellikle riskli alanlarda riskli binaları güçlendirmek veya yıkıp yeniden yapmak gibi bir uğraş içinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı ve riskli ilçeleri sıraladı…

Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 1

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gözler Marmara'da beklenen depreme çevrildi. AFAD Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul depremine ilişkin yaptığı açıklamada, riskli alanlarda bulunan riskli binaların güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. "Bizim tek kurtuluşumuz sağlam binalar" diyen Ersoy, İstanbul'daki riskli ve zemini sağlam ilçeleri de tek tek sıraladı. Peki İstanbul'da hangi ilçeler riskli? İşte Şükrü Ersoy'un İstanbul depremine ilişkin açıklamaları…

120
Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 2

"KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI"

Olası İstanbul depremine ilişkin uyarılarda bulunan AFAD Bilim Kurulu üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara denizinin içerisinden geçen Kuzey Anadolu fayı üzerinde 7 şiddetinden büyük bir depremin olabileceğini belirtti. Ersoy, deprem olmayan her süreyi iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini söyledi.

220
Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 3

Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçeler zeminlerinin sağlam olduğunu Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivri'ye doğru kesimlerin ise çürük olduğunu belirten Ersoy, hassas zeminler üzerinde de sağlam bina yapıldığı zaman gönül rahatlığıyla oturulabileceğini anlattı. Karot testine de değinen Ersoy, karot testinin sadece 1 tane örnek olduğunu ve başka testlerin de yapılması gerektiğini açıkladı.

320
Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 4

İstanbul çevresinde 7 şiddetinden büyük bir deprem olabileceğini söyleyen AFAD Bilim Kurulu üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şöyle konuştu:

420