Gündem
29 Eki 2022 08:37 Son Güncelleme: 29 Eki 2022 08:39

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken sözler: Ümitsizliğe yer yok, karanlığın sonu aydınlık

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hiçbir krizin ilelebet devam etmediğini belirterek, ümitsizliğe yer olmadığını belirtti

ÜSİAD ve TÜRKONFED'in organize ettiği iş insanları zirvesinde bir konuşma yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, hiçbir krizin ilelebet devam etmediğini belirterek, ümitsizliğe yer olmadığını belirtti. Demirtaş, “Her zaman karanlıklar aydınlığa çıkıyor. Bunu bilmek gerekiyor” dedi.

Sözcü Ekonomi Müdür Yardımcısı Taylan Büyükşahin'in haberine göre, Demirtaş'ın konuşmasının satır başları şöyle:

“ABD'de faiz kararları ve politikaları ile ilgili çok volatil bir dönem yaşanıyor. Avrupa ve Asya ülkelerinin para politikalarını da toplantıya katılanlara anlattım.

Tabi dünya her zaman çalkantılı olmuş geçmiş yüz yıl içinde. O yüzden insanların ümitli olmaya da ihtiyacı var. Krizlerde kötü şeyler olur elbet ama hiçbir kriz ilelebet devam etmemiştir.

Geçmişten ilham ve destek almak önemlidir. Dedelerimiz, anneannelerimiz, babaannelerimiz günümüzdeki ekonomik sıkıntılardan daha büyük sıkıntılar yaşadılar.

Ekonomi savaşı vermişler. Bir kere bundan bir güç almak lazım. Bir de şunu unutmamak lazım, bakın etraf aydınlık. Ama bir zamanlar karanlıktı, sonra yine aydınlandı. Demek ki; her zaman karanlıklar aydınlığa çıkıyor. Bunu bilmek gerekiyor.

Cumhuriyet'in yüzüncü yılına yaklaşıyoruz, çok önemli bir dönemeç noktası. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak, gelecek yüzyılda geçmiş yüzyılda neleri doğru yaptıysak onları devam ettirip, neleri yanlış yaptıysak onlardan ders alıp yolumuza devam etmeliyiz.”

“Edirne'nin ötesine geçmeliyiz”
Prof. Demirtaş, şöyle devam etti:

“Evrensel olmayan milli olamaz. Bir kişinin ülkesine fayda sağlayabilmesi için evrensel ölçüde tanınan insan olması lazım. Yani bir kişi Edirne'nin batısında veya Ağrı'nın doğusunda başarılı olamıyor, tanınamıyor, sevilen sayılan işler yapamıyorsa, bu kişinin Edirne ve Ağrı arasında da ülkeye yararlı, başarılı işler yapması zor olur.”

“EVRENSEL OLMAK LAZIM”

Bir kişinin ülkesi için yararlı olması için önce evrensel kriterleri iyi anlaması gerektiğini vurgulayan Prof. Özgür Demirtaş şöyle konuştu:

“Ülkesine fayda sağlamak isteyen herkesi evrensel olmaya, evrensel kriterleri iyi anlamaya, evrensel anlamda iyi bir bilim insanı olmak istiyorsa o bilim alanında evrensel anlamda bilgi sahibi olmaya, eğer herhangi bir meslekte olmak istiyorsa o meslekle ilgili evrensel ölçütleri iyi anlayıp o ölçütlere göre kendisini yetiştirmeye davet ediyorum. Türkiye'nin geleceği ancak böyle düzelir. Yoksa anlık propagandalarla kendimizi kandırıp, hem kendimizin hem de ülkenin geleceğini karartırız.”

“TRENDLER TAKİP EDİLMELİ”

Prof. Özgür Demirtaş, “Özellikle genç insanlar dünyadaki yeni trendleri ne kadar iyi takip ederlerse, Türkiye için biz de bu trendleri o kadar iyi uygulayabiliriz. Onları da ne kadar iyi uygularsak, dünyada ne kadar gelişmiş dediğimiz ülke varsa o kadar hızlı yakalayabiliriz” ifadesini kullandı.