Prof. Dr. Naci Görür’den şok eden itiraflar! Depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu?

Depremden sonra tüm Türkiye'de deprem endişesi yaşanıyor. Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Prof. Dr. Naci Görür'ün ağzından çıkacak cümleleri herkes merak ediyor… Armağan Çağlayan'ın programına konuk olan Görür, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Maraş depreminden sonra psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Görür, günde 1-2 saat ağladığını belirtti. 6 Şubat 04.30'da bir kadının kendisini enkaz altından aradığını anlattı. Peki, Görür depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu?

Prof. Dr. Naci Görür’den şok eden itiraflar! Depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu? - Sayfa 1

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından tüm yurtta deprem tedirginliği yaşanırken herkes, depreme ilişkin uyarılarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamalarına dikkat kesilmeye başladı. Görür, son olarak YouTube’da yayınlanan Gör Beni programında Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtladı. İşte çok çarpıcı detayların yer aldığı o açıklamalar…

125
Prof. Dr. Naci Görür’den şok eden itiraflar! Depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu? - Sayfa 2

"BU BİZİM NESİL İÇİN BİR ŞANSSIZLIK"

“15-20 sene önce bu depremler hiç konuşulmazdı. Bizim nesil büyük ölçüde bu büyük depremlerin tekerrür etme periyotları içerisinde yaşıyor. Bu bir tesadüf. Bizden önceki nesiller, 39-42 falan depremleri hariç doğru dürüst deprem belki de görmediler, yani geniş aralıklar var” diyen Naci Görür, şöyle devam etti:

225
Prof. Dr. Naci Görür’den şok eden itiraflar! Depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu? - Sayfa 3

“Biz büyük depremleri görüyoruz. Çünkü sözgelimi kuzey anadolu fayının işte 99’da, ondan önce 67’de veya 54’te gibi büyük depremleri gördük. Van depremini, Elazığ depremini, şimdi de Maraş depremini gördük. Bizim ömür süremiz içerisinde aşağı yukarı 7-8 tane büyük deprem var.”

325
Prof. Dr. Naci Görür’den şok eden itiraflar! Depremden korkuyor mu, oturduğu eve güveniyor mu? - Sayfa 4

“Bu bizim nesil için bir şanssızlık ama bir tesadüf çünkü o büyük deprem üreten fayların tekerrür periyodu tam bizim yaşadığımız dönem içerisinde doldu. Onun için biz görüyoruz. Mesela Maraş depremi aşağı yukarı 1513’ten beri orada doğru dürüst bu boyutta bir deprem yok. Neredeyse 500 sene.”

425