Eğitim
03 Mar 2023 10:53 Son Güncelleme: 03 Mar 2023 10:56

Prof. Dr. Naci Görür'den Milli Eğitim Bakanı'na çağrı: Lütfen o dersleri yeniden koyunuz...

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, ortaokul ve liselerde jeoloji ile coğrafya derslerinin temel dersler olarak okutulmasını istedi. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Milli Eğitim Bakanı'na seslendi.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, ortaokul ve liselerde jeoloji ile coğrafya derslerinin temel dersler olarak okutulmasını istedi.

Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Milli Eğitim Bakanı'na seslendi. Yıllardır 'zorunlu' verilen 'coğrafya' derslerinin 'seçmeli' olarak değiştirilmesinin ardından Görür dersin temel dersler olarak yeniden koyulması gerektiğini ifade etti. 

"Bunun halkımızın deprem konusunda bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve deprem kültürü edinmesine katkısı büyük olacaktır" diyen Görür, şu paylaşımı yaptı:

"Sayın Milli Eğitim Bakanımıza bir öneride bulunmak istiyorum: Lütfen ortaokul ve liselere jeoloji ve coğrafya derslerini temel dersler olarak yeniden koyunuz. Bunun halkımızın deprem konusunda bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve deprem kültürü edinmesine katkısı büyük olacaktır."